Kutlu Kan (Türkiye Polisiye Yazarları Birliği 2023 Kristal Kelepçe Teşvik Ödülü)
Kutlu Kan (Türkiye Polisiye Yazarları Birliği 2023 Kristal Kelepçe Teşvik Ödülü)

Kitapyurdu Fiyatı: 109,45TL

Ürüne Git
7Yorum
Tolga Altıntaş
Kitapkurdu
19.05.2025
Yazarın ilk eseri hayırlı olsun öncelikle. Bu tür gerçekten yazması zor bir tür. Eğer ortalama üstü bir polisiye okuru iseniz absürtlükler ve vasat altı diyaloglar gözünüze hemen çarpıyor. Yazarımız ilgi çekici bir konuyu tarihi geçmişimizle bağlamaya çalışmış. Bu hoş da olmuş açıkçası. İlgimi çekmişti fakat bu tarihi ögeleri detayına inerek anlatmıyor yalnızca yüzeysel geçiyor. Bir parantez de ana karakterimize açmak istiyorum. Cihan Akça bir avukat. Fakat bir avukatın sağduyusuna ve sakinliğine, muhakeme yeteneğine pek de hakim değil gibi yansıtılmış eserde. Öyle ki eserin son bölümünde pek çok kez kontrolü kaybediyor. Cinayet nedenini de “aşırı soyut” ve mantıksal düzlemden uzak biçimde yorumluyor. Yazar son kısımda şaşırtıyor evet. Güzel de bir final yapıyor fakat okur bence gelişme bölümünde epey yoruluyor ve heyecanını yer yer de kaybediyor. Ne olursa olsun yazarın ilk eseri. Konu ilgi çekici. Yazara üretme yolculuğunda başarılar diliyorum.
ONUR HOCA
Üstat
21.09.2024
çok güzel bir kitap aldığı ödülü hak ederek almış
Writer_and_traveler
Kaşif
16.08.2024
Baştan sona kadar merak uyandıran bir konusu var.. Dili akıcı, bir solukta okunabilen güzel bir kitap.
bodakedi
Kaşif
15.08.2024
poyabir 2023 kristal kelepçe teşvik ödülü sahibi roman tarihi ve fantastik öğelerle bezeli çok akıcı bir polisiye. kurgusu gayet iyi. son ana kadar merak duygusunu koruyor. diyalogların zayıflığı, bazı yerlerde ve karakterlerde kolaycılığa kaçmak, ritmi elinde tutamamak, kilit olay olan ayinde atmosferi yükseltememek gibi defoları var. bunları da ilk roman olduğu için hoşgörmek mümkün. keyifle okudum. polisiye okurları göz atmadan geçmesin derim.
Gökhan Ersezer
12.08.2024
sizi sürüklemeyip adeta içine çekiyor hep bir sayfa diye diye kitabı bitirdim sonunda inanılmaz şaşırıyorsunuz
aydama
Kitapkurdu
17.07.2024
çok beğenerek okudum yeni kitaplarını bekliyorum.
mit1980
31.05.2023
Günümüz Türkiye'sinde geçen, Osmanlı döneminden kalma bir lanet ile gizemli bir cinayeti birleştiren güzel bir polisiye. Açıkçası Cihan'ı çok sevdim. İyi niyeti sürekli suistimal edilen bir temiz aile çocuğu kendisi. Avukat olmak için fazla iyi biri. Sürekli olarak kendisini abes durumların içinde buluyor, bu da onu okuması keyifli bir karakter hâline getiriyor. Kitabın zaman zaman geçmişe gitmesi ve Osmanlı dönemini, yeniçeri isyanlarını, şehzadeleri ve lanetleri konu alması da romana ayrı bir lezzet katmış. Severek, keyif alarak okudum. Bu tür eserleri sevenlere gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.