Taş Sektirme Ustası
Taş Sektirme Ustası

Kitapyurdu Fiyatı: 149,85TL

Ürüne Git
11Yorum
Dili başarıyla kullanan bir yazarın elinden çıkma Taş Sektirme Ustası. Okurken herhangi bir cümlede şöyle olsa daha iyi olur gibi bir düşünceye hiç düşmedi zihnim. İlk kitap için gayet yetkin cümle kurulumlarıyla karşılaşıyoruz. Dilinin sadeliği, akışkanlığı, pürüzsüz yapısı ve çok inip çıkmayan temposuyla bu kitabın kendine has bir dokusu mevcut. Kitabımızın ana anlatıcı birinci şahıs ve onun sesini iç monolog yoluyla duyabiliyoruz. Üçüncü şahıs anlatım, diyaloglar ve eserdeki kadın yan karakterin sesiyle birlikte çoklu anlatım Taş Sektirme Ustası'nda kullanılmış. Sadece yöntem değil içerik olarak da metnin modernist yapısına tanık oluyoruz. Kitabın içeriğinde Taş Sektirme Ustası olarak nitelendirilen anlatıcımızın bulunduğu topluma uyumsuz yaşamını görüyoruz. Kendini takıntı halinde suda taş sektirme tutkusuna kaptırmış, etrafında bulunan tüm insanlardan farklı yapısını bu şekilde dindirmeye çalışan fakat bulunduğu ortamın çemberini de aşamayan, çıkışsız bir karakter sunulmuş.
“Yazılanlarda bir parça da olsa size dokunan bir yer varsa oraya daha önce birisi dokunduğu içindir” Çünkü hepimiz takılırız bir yerlerde, bir şeylere. Hayat boş gelir, anlamsız gelir ve sonunda kimimiz kötü insanlardan kaçıp kitaplara sığınır, kimi paylaşılmayan yalnızlığı ile baş başa kalır, kimi de taşları dost edinir kendine. Hepimizin bir yarası var ve hepimizin bu yaralarının ilaçları farklı , dertlerin dermanı başka başka. Ne yaparsak yapalım kötü insanlardan kaçmak zor, dertlerden kaçmak zor. O yüzden kaçmak değil, mücadele etmek çözüm. Taşları kendisine dost edinen, kaçış rampasını taşlardan oluşturan bir kahramanın öyküsüne siz de muhakkak bir yer açın.
Birbirinden ayrıymış gibi görünen fakat birbiriyle bir o kadar da bütünleşmiş hikayecikler toplanıvermiş, kendi iç dünyasını saf bir tutkuyla tüm aksi yöndeki zorlamalara rağmen yaşayan bir insanın hikayesinin tamamını oluşturmuş. Taş imgesini, insanın günahları, pişmanlıklar, tutkuları, zafiyetleri, yaşanamayanları, kaderi ya da bir bütün olarak yaşamının kendisi olarak algılamak mümkün. Her birimiz kendi hayatımıza hükmettiğimizi sanırken, hayatın (veya kaderimizin) bize getirdikleri aslında bu konuda yanıldığımızı bir şekilde göstermekte. Sonuç olarak her birimiz kendi yaşantımızın yapı taşlarını sektirmeye devam etmekteyiz ömür denen süreçte.
Taşların hikayesi... Okunmalı...
anlatıda yeni soluk. her hikaye ana-çerçevedeki farklı bir figür tarafından anlatılmış.
İçinde "Yazılanlarda bir parça da olsa size dokunan bir yer varsa, oraya daha önce birisi dokunduğu içindir." gibi bir aforizma da barındıran kitap, tabiri caizse edebiyatın dibine vurmuş. Farklı bir hikayeyi farklı bir üslupla anlatıyor.
"Taş bu, sıradan bir şey işte, hikayesi olur mu?" demeyin. Mutlaka okunmalı. Taşların da insanlara etki eden yanları ve hikayeleri vardır. Beğenerek ve zevk alarak okudum.
Keyifli bir taş güzellemesi:)
Başarılı bir öykü kitabı. Çabucak severek okuyacağınız öykülerden oluşuyor. Yazarın başka kitaplarını da bekliyor olacağız.
Resul Bulama kelimeleri yüreğimizde sektiriyor adeta. İlk kitabı olması bakmayın, yılların yazarlarına taş çıkartırcasına gayet profesyonel yazılmış bir “novella” diyebilirim. Devamını gelmesini temenni ediyorum.
sürekleyici guzel bir öykü kitabı.. okurken insanı çocukluğuna götüren bir atmosferi var.. yazarın ilk kitabı. tebrik eder ve muvaffakiyetler dilerim. okuru berketli olsun....