Barışa Son Veren Barış
Barışa Son Veren Barış
74Yorum
karsiyakali_35
Bilge
Özellikle İngiliz kaynaklarına dayanan, ama objektif bir şekilde 1.dünya savaşı ve sonrasında ortadoğunun nasıl şekillendiği, sömürgeciliğin nasıl ‘doğrudan yerinde’ yerine maşa yerli yöneticiler aracılığıyla yapılmaya başlandığını, millet bilincine tam ulaşmamış toplulukların nasıl büyük güçlerin eline düştüğünü, vs daha pek çok bilgiyi içeriyor, bence harika bir tarih kitabı olmuş. Kitaptan sonra, geçen yüz yılı ve bugün olanları daha iyi anlayabiliyorsunuz.
ato465
Hezarfen
İngiltere'nin Orta Doğu'yu nasıl bataklığa dönüştürdüğünün önemli bir belgesi niteliğindeki kitabı ilgililere tavsiye ederim.
Co. Pilot
Üstat
İnşallah bir gün bitireceğim, halen başucumda duruyor. Ağır geldi biraz ama bitecek.
mesarac
Kaşif
David Fromkin’in “Barışa Son Veren Barış” kitabı, Birinci Dünya Savaşı sonrası Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküşüyle Ortadoğu’nun büyük güçler tarafından yeniden şekillendirilmesini ele alır. İngiltere başta olmak üzere Batılı devletlerin bölgedeki çıkar odaklı ve keyfi politikalarının, günümüzde hala süregelen çatışmaların temelini nasıl attığını ayrıntılarıyla anlatır. Kitap, Ortadoğu’nun sınırlarının ve devlet yapılarının oluşturulmasındaki diplomatik hatalar ile sömürgeci yaklaşımların bölgeyi nasıl istikrarsızlaştırdığını ortaya koyar ve modern Ortadoğu’nun sorunlarını tarihsel bir bakış açısıyla anlamak isteyenler için önemli bir eser sunar.
Aytoldı_d
Birinci Dünya Savaşının hangi şartlar altında ortaya çıktığının güzel bir anlatısı. Dönemin en kudretli siyasetçileri tarafından birkaç süreceği öngörülen çatışmanın nasıl dört buçuk yıl sürdüğünü güzel bir dille anlatıyor. Tavsiye ederim. Yalnız Osmanlı tarafı ile ilgili birkaç yerde verilen bilgilerin yüzeysel ve pek doğru değerlendirmeler olduğunu düşünmüyorum. Eleştiri olarak da bunu söylemek isterim.
BEDİR Söker
bitirmek sabir ister
fatih1624
Üstat
Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavarı anlatıyor.
Gülten Güner sarı
Kitapkurdu
yüksek lisans derslerimden birinde hocamın tavsiyesi üzerine aldım .Oldukça kalın ve birincii dünya savaşını en iyi anlatan bir kitap.Özellikle tarih öğrencilerine ve tarihe merakı olanlara tavsiye ederim
mutabeat
"barışa son veren barış" ismi bile cezbedici... ortadoğunun dünü entrikalarla dolu iken bugünü ve yarını tekdüze oalbilir mi?.kitabı, okuduğum pekçok yakın tarih kitabında referans gösterilen bir eser olduğundan aldım. harika bir eser... ezber bozan bilgiler içeriyor...
sllvras
Kitapkurdu
Yalın bir anlatım. İlgilileri için bir başucu kitabı.
Abdullah Özge
tekrar tekrar okuyabileceğim kitaplardan
Filozofli
Kitapkurdu
Bir başucu kitabı. Çevir çevir oku.
İlhan SAĞSEN
Çok çok iyi bir eser, uluslararası ilişkiler üzerine kafa yoranların analiz düzeyini arttıracağına eminim
Orhan Kölge
Efsane bir eser. Mutlaka başucu kitapların arasına girmeli
aybgycc
Kaşif
dünya olaylarını anlamaya, öğrenmeye var mısınız...
DrAtlangoç
Günümüz Ortadoğu'sunda meydana gelen olayları daha iyi analiz edebilmek için okunması gereken belki de en objektif kitaplardan.
ybkybk
Mutlaka okunmalı mutlaka mutlaka. Özellikle 1.DS öncesi dönemi size yaşatıyor adeta... 5 yıldız bu kitap için de yeterli değil bence
fenerlijackal
Kitapkurdu
1. Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında yapılan sözde barış anlaşmalarının bölgeyi nasıl kaosa sürüklediğini anlayabilmek için okunması gereken bir başvuru kitabı. Kesinlikle çok başarılı.
serdar akdağ
akademik olarak yazılmış bir kitap tavsiye edilir.
KY-5277819
Orta doğu ile ilgili okunması gereken bir eser.