8Yorum
Bibliyograf_34
Hezarfen
13.07.2025
İsmail Hakkı Okday’ın Yanya'dan Ankara'ya adlı hatırası, 424 sayfalık içerikte Osmanlı’nın son yıllarına ışık tutuyor. Okday, Sultan Vahideddin’in damadı ve yaveri olarak yaşadığı dönemin saray içi olaylarına doğrudan tanıklık etmiş. Balkan Savaşları’ndan Lozan’a uzanan süreçte, yüzlerce olay, kişisel gözlem ve detaylı anekdotu akıcı bir dille kaleme alıyor. Osmanlı’nın modernleşme sancılarını, saray entrikalarını ve isyanlarla dolu dönemini anlamak isteyenler için değerli bir birincil kaynak.
Yüksel İncegeliş
06.11.2020
Çok güzel bir eser herkesin okumasını tavsiye ederim.
KY-655541
22.04.2019
isyanlar anlatılmış güzeldi
Sezendire
24.08.2017
Ahmet Tevfik Paşanın müthiş macerasını anlatan bir eser
zenem
Kitapkurdu
17.06.2017
Tezime ışık tutması için almıştım. faydalandım diyebilirim.
alevkayası
18.02.2015
osmanlının son dönemlerinde saraya padişaha ve çevresindeki insanlara yakın olan değerli bir insandan çok güzel akıcı. yakın tarihe ışık tutan bir eser bence. keşke bu türdeki eserlere bizlerde en azından kitap kalitesi kağıt kalitesi olarak basım kalitesi olarak biraz katkı sağlayabilsek. aşk entrika vb. yayınları her bakımdan kaliteli olarak sunarken bu güzelim hatırat ve tarihimize ait eserlere hiç önem göstermiyoruz. basımevlerinin bu tür eserlere daha çok önem göstermesi gerekir bence. mutlaka okunması gereken bir eser.saygılarımla.
cebin
25.07.2014
kitabi buyuk umutla okumaya basladim; fakat aradigimi bulamadim.
sercan34
Kitapkurdu
24.05.2014
Gizli kalmış gerçekleri gözler önüne seren bir kitap. İsmail Hakkı'nın hem saray damadı hemde milli mücadele kahramanlarından biri olması sebebiyle ilgi çekici olmasını sağlamaktadır.