Osmanlı Sofrası Hakkındaki Yorumlar

Kaan Avaz 23.09.2005
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Ismine aldanilip da "hah. iste buldum" denilmesin...
"Osmanli Sofrasi" nin Osmanli sofrasi ile uzaktan yakinda bir alakasi yok. Hamarat bir ev hanimi, diger hamarat ev hanimlariyla bir ev sohbetinde "aaa... ne güzel olmus. Nedir bunun tarifi?" diye sual edince, aldigi cevaplarin matbaa görmüs halinden ibarettir bu kitap. Basiminda da hatir felan mevzu bahis olmus olmali. Aksi mantika elverisli degil! Satsin diye de milletin milli damarina basilmis (igne icin her zaman en kolay tesbit edilen damardir).
Bu kitapdaki (cogunlukla frenk) yemek cesitlerini degil Osmanli, Osmanli daki Frenkler bile yemezlerdi (cünki onlarin Osmanli Sofralari vardi).
Hasil-i kelam: Yemek yapmayi yeni ögreniyorsaniz, degisik yemekler denemek istiyorsaniz alin. Ama Osmanli mutfagini merak ediyorsaniz, bu eserden uzak durun. Damaginiz size tesekkür edecektir.
Yanıtla
3
0
Destekliyorum 
Bildir