Wildfell Hall'un Kiracısı
Wildfell Hall'un Kiracısı

Kitapyurdu Fiyatı: 438,48TL

Ürüne Git
10Yorum
kitap seven kedi
Kaşif
Bronte kardeşlerin en küçüğü olan Anne Bronte'nin yazdığı ikinci roman. Akıcı ve usta bir kalemle yazılmış. Aşk, evlilik, alkolizm, çocuk yetiştirme, toplum ve sosyal ilişkiler gibi konuları çağından beklenmedik bir açıklık ve incelikle işlemesi bakımından Viktorya Dönemi için sansasyonel kabul edilen bir kitap. Hem karakterlerin detaylı tasviriyle hem konunun incelikle, ilmek ilmek işlenmesiyle hem de sunduğu edebi zenginlikle klasikleri okumayı seven her okurun kitaplığında olması gerektiğini düşünüyorum. Keşke Bronte kardeşlerin hepsi daha uzun yaşasaydı da daha çok eser yazabilselerdi diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
Sümeyye Şahin
Bilge
bronte kardeşler okumayı çok seviyorum. emily ve charlotte bronte'nin kitaplarını okuduktan sonra anne bronte'yle tanışmayı da çok istiyordum, nihayet güzel bir baskı ve kaliteli bir çeviriyle kitaba ulaşabildiğim için sevinçliyim. genel olarak bronte kardeşlerin kitaplarında ilmek ilmek işlediği bazı temalar var: genç kadınların kimlik arayışları, varolma ve dik durma, kendilerine bir hayat kurma ve varlıklarını kabul ettirme çabaları ve tabii ki aşk. bu kitapta da başarısız bir evlilik neticesinde kendine yeni bir hayat kurmaya çalışan bir kadının, "kadın" kimliği yüzünden gittiği her yerde dedikodulara ve kötü bakışlara maruz kalması anlatılıyor. aşkın nasıl dinamik bir yapısının olduğunu, evlilik için aşkın yetmediğini, doğru bir eş seçmenin nasıl önemli olduğunu öğütlemiş bize anne bronte. bu kitabın o dönemde bir erkeğin ismiyle yayımlanmak zorunda kalması da oldukça ironik. tüm hemcinslerimin okumasını çok isterim bronte kardeşlerin kitaplarını.
Ceren Arkan
Kitapkurdu
Charlotte Bronte’nin üç ve Emily Bronte’nin Tek romanı Uğultulu Tepeleri okuduktan sonra Anne Bronte’nin bu romanını başka bir yayınevinin çevirisiyle okumuştum.Bu çeviriyi de almak istedim.Anne Bronte’nin bu romanı bence en gerçekçi ve romantizmden uzak Bronte romanı.Kitabı okurken kurgu olduğunu unutup sinirlendim.Çok akıcı bir kitap olsa bile kitabın içindeki karakterler insanı çileden çıkarıyor.Uğultulu Tepeleri okurken bile bu kadar sinirlenmemiştim.Zamanında değeri anlaşılmamış bir kitap olsa bile şu an okuyan her kadını derinden etkileyeceğini düşünüyorum.Üslup olarak Anne Bronte ablalarından daha farklı olduğu için ilk başlarda biraz şaşırmıştım ama sonra aslında her ikisinden de izler bulundurduğunu farkettim.Uzun lafın kısası okunmaya değer,akıcı ve öğretici bir klasik.Klasikleri okumayı sevenlere öneririm.
Nurfer Canoğlu
Üstat
başta sıkılır gibi olsamda sonradan merak uyandırdı ve öoo beğendim
Tuğçe ateş
Kaşif
Brönte kardeşlerin en küçüğü…Döneminin katı ahlaki normları üzerinden mücadele veren,kendine bir yol çizmeye çalışan ve hayatını kurban rolünden çıkartıp dizginleri eline alan harika etkileyici bir baş kadın karakter üzerinden ilerleyen hikaye sizi içine alıveriyor.Sürükleyici ve akıcı bir üslubu olan kitap ,benim gibi Viktoryen dönemin fonda olduğu taşra anlatılarını sevenlerin hoşuna gidecektir.Yazarın ablalarının kitaplarını da okuduğum için Anne Brönte nin ablalarından aşağı kalır yanı yok diyebilirim.Edebi bir haz vermesi de cabası.
Aysegul Cakir
Kitapkurdu
Bronte kardeşleri okumak her zaman çok hoşuma gidiyor. Bu kitap da çağının ötesinde, Bronte imzalı diğer kitaplar kadar güzeldi. Pişman olmayacaksınız
boncuk mercan
Üstat
Okumak için kitap seçmek isterseniz Anne Bronte den okuyun derim Bronte kardeşleri çok seviyorum çünkü
Nilay Akkız Öztürk
muhteşem bir kitap . bronte kardeşler benim favorilerimden. kitap içinizi sımsıcak yapacak . kah sinirlecek kah üzüleceksiniz ama yüzünüzden tebessüm de eksik olmayacak ..
Ayhan Ersoy
Üstat
Üç Brontё kardeşin en küçüğünden kendilerine yaraşır kalitede bir eser.
yazmaz.okur
Kaşif
Can Yayınları’ndan yayınlanınca hemen aldım. Can Yayınları favorim. Kitap sürükleyici, tavsiye ederim.