Yorgunluk Toplumu
Yorgunluk Toplumu

Kitapyurdu Fiyatı: 147,32TL

Ürüne Git
20Yorum
Nursel Yılmaz
Kaşif
Dili biraz ağır ancak bilimsel açıdan farkındalık kazandıran bir kitap. Okuyacak olanlara keyifli okumalar
Batuhan Balaban
Bilge
Günümüz insanı ve toplumunun içine düştüğü hali mükemmel bir anlatımla bizlere sunuyor. Kendimizi sürekli neden bir şeylere zorladığımız, sürekli neden hareket halinde olup bir şeyleri kaçırmaktan korkmamız çok güzel açıklanmış. Kesinlikle okunması gereken bir başyapıt. Zevk için bile okunabilir ancak okuyan insanın gözünü açan bir eser bu.
Miss.Saraç
Kaşif
Alıntılarla akış yavaşlatılmış gibi geldi bana ama sakin kafayla tekrar okumaya değer diye düşünüyorum.
SbLBrKgL
Üstat
Doktora tezimde yararlanmayı umuyorum.
ŞULE SARPKAYA İREZ
Üstat
Yazar eski toplum düzenini disiplin toplumu ve şu anki toplum düzenini ise performans toplumu olarak ayırmış. Açıkçası bu iki tanımlama ufkumu açtı. Şahsen çok yerinde, isabetli bir tanım olduğunu düşünüyorum. Geçmişteki toplumun muzdarip olduğu meselelerin bakteri veya virüs gibi immünolojik karşı ataklar olmasına karşın günümüz toplumunun muzdarip olduğu meselelerin çoğunlukla psikolojik ve sinirsel/nöronal oluşu, ki bunlara örnek olarak depresyon, DEHB, SKB veya TS verilmiş, bir gerçeği gün yüzüne çıkarmış oluyor. Bunun dışında günümüz toplumunun hızlanması ve multitasking marifet olduğunu ancak gerçekte içgüdülerimize yenik düşüp, avcı-av ilkelliğimize döndüğümüzü söylemiş yani modernleşme demek esasen “yavaşlayabilmek“ imiş. Çünkü yavaşlayamayan insan üretken olamıyor, farklı düşünemiyor, düşünmeye ayrıca zaman ayıramıyor. Son bölümde yorgunluk toplumuna değinmiş ve yine bol alıntılarla güzel bir kapanış yapmış.
sirvan dilan
Kitapkurdu
İnsanın varoluşunu başarı algısayla tutsaklaştıran sisteme ışık tutan ve düşünmeye sevk eden, keyifli bir eser.
Mehmet Köse
Hezarfen
Diğer eserlerini okurken zorlanmadığım, ancak bunda çok zorlandığım eseri yazarın..
Halime Özbek
Kaşif
Yazar alıntıladığı içerikler bağlamında da anlaşılması biraz zor birisi. Yavaş Yavaş okunması gereken bir çalışma. 21 çalışması dilimize çevrildi, hepsi de okunması gereken kitaplar
Serhan Kökhan
Kitapkurdu
Dili biraz ağır olsa da, ilgimi çeken bir kitap oldu.
KY-10402828
Okuması çok güç yorumuna katılmıyorum ancak yayıncının verdiği dipnotlar akışı bozuyor, Byung- Chul Han iyi bir toplum analizi yapıyor bana kalırsa ve bugünü anlatıyor eski düşünürlerin yetmediği yerlerde. Tavsiye ederim.
keyfi kitap
Kaşif
İçinde bulunduğumuz çağ ve yaşayanların anlamlandırmak için okunması gereken kitaplardan. Kitap bittiğinde farklı bir bakış açısına sahip olacaksınız.
KY-6973972
Üstat
Dikkat çekici bir kapağı var.
Özkan Tanrıverdi
Kitapkurdu
Dili çok ağır, okuması güç.
Abdullah  Yılmaz
Kitapkurdu
Çağımızın sorunlarına geniş bir perspektiften bakarak yorumlayan Chul-Han'ın kitapları mutlaka okunmalı.
efeecesolmaz
Kitapkurdu
çağımıza felsefi açıdan farklı bir bakış mutlaka okunmalı
Evrim Mercanlı
Kaşif
Postmodern dönem insanının performans kaygısıyla nasıl boğuştuğunu çok güzel anlatmış.Artık herşeyi yapabilirimden Katip Bartleby gibi yapmamayı tercih ederim anlayışına geçiş yapmak lazım bazen de.Kitabı çok severek ve büyük bir ilgiyle okudum tavsiye ediyorum.Hatta son zamanlarda okuyup en çok etkilendiğim kitap diyebilirim.
xarezmi
Kitapkurdu
Yazar dijitalizmin, modern çağın bulanıklığını tasvir ederken ürkütücü bir atmosfer sunsa da gerçegı okumak gerek bu zarif dilden..
Zehra ARSLAN
Bu çağın insanı olarak herkesin okuması gereken bir kitap
yasemin  güler
Hezarfen
son zamanların en çok okunan yazarlarından. okunması topluma zihin ilerlemesi sağlayacaktır. çeşitli konularda topluma ışık olan yazarın diğer eserlerine de fırsat buldukça göz atılmalı.
jrk
Üstat
yorgunluk toplumu'nu almanya'da son on senenin en cok satan kitaplarından biri yapan şey kapitalizmin son yirmi yılında ortaya cıkan yeni bir yaşam biciminin insanı nasıl ufaladığını göstermesi: sıfırı tükettik ve devam ediyoruz, her şey angarya geliyor, devam ediyoruz. byung-chul han'ın eseri sürüncemede kalmış, depresyondan cıkamayan, sürmenaj olmuş insanın durumuna dair bir başyapıt