Esir Türkler & Müslüman Doğu Türkistan Halkı
Esir Türkler & Müslüman Doğu Türkistan Halkı

Kitapyurdu Fiyatı: 168,03TL

Ürüne Git
14Yorum
Feyz Demir
Kaşif
07.05.2025
Doğu Türkistan davasının sade, anlaşılır ve net bir şekilde anlatımı yapılmaktadır. Doğu Türkistanın tarihi, bugünü ve yarını kısa ve öz olarak anlatılmıştır. Bu konu ile yazılmış eserlerden ve daha da önemlisi olayların şahidi olan tanıklıkların ifadelerinden yararlanılmıştır. Çin zulmünün, asimilasyon ve soykırım süreci delilleri ile duygulara da hitap ederek anlatılıyor. Türk devletleri ve diğer müslüman devletlerin bu mazlum halkı yalnız bıraktığı ve mücadelesinde destek olmadığı ifade edilirken halkların devletlerinden farklı düşündükleri vurgulanıyor. Doğu Türkistanlıların Türkiye'ye ve Türk halkına bel bağladıkları anlatılmaktadır. Ülkemiz insanından Doğu Türkistan davasını öğrenmek isteyenler için ilk başvurulabilecek eser niteliğini taşıyor. Emek ve bilgilendirmeleri için Adem Özköse'ye teşekkürler.
sweet.curse
Kaşif
17.04.2026
Adem Özköse seyyah olmakla birlikte güzel eserleri var. Doğu Türkistan'da zulme uğrayan Müslüman Türkler anlatılıyor.
EDELER ÖKKEŞ
Kaşif
22.01.2026
Başşız kalmış ümmetin bir parçası Doğu Türkistan.....
Hülya Sekendiz
Kitapkurdu
13.12.2025
Çinde Doğu Türkistan da yaşayan müslümanlara yapılan zulümleri şahitler eşliğinde ankatıyor.
Mustafa Kum
Kaşif
25.06.2025
Doğu Türkistan kitabını okudum ve çok beğendim. Bu kitapta Doğu Türkistan'da zulme uğrayan Müslüman Türkler anlatılıyor. Bu kitabı herkesin okuması gerekiyor. Bu kitabı herkese tavsiye ediyorum. Mutlaka okumalısınız.
Muhsin Elik
Kitapkurdu
22.04.2025
Doğu Türkistan Çin'in güncel politikaları ile tekrardan gündeme gelecek bir konu. Yazarın anlatımı şahane.
Bünyamin Güller
Kitapkurdu
01.03.2025
Filistin ne kadar bizim davamızsa Doğu Türkistan'da bizim davamızdır. Mutlaka okunmalı.
Rabia Gül
Kaşif
02.01.2025
çok bilgilendirici ve emegin bol oldugu bir kitap okunulması gerekir
Kışın Leylası
Kaşif
01.12.2024
"Doğu Türkistan'daki 1200'den fazla toplama kampında milyonlarca Müslüman Türk esir olarak tutuluyor, Çin yönetimi, ilk başlarda bu kampları reddetse de ortaya çıkan deliller ve artan kamuoyu baskısı üzerine kampların varlığını artık kabul ediyor. Fakat bu kampların Doğu Türkistanlılara faydalı yerler olduğu, buralarda verilen eğitim vasıtasıyla cehaletle mücadele edildiği iddia ediliyor. Dikenli teller, uzun duvarlar ve kameralarla çevrili olan kamplarda genel olarak Çince dil eğitiminin yanında komünizm propagandası yapılırken, İslam ve Türk kültürü karşıtı günlük ideolojik programlar düzenleniyor." Kitabın her sayfası gönlümdeki yarayı kanattı. Tam olarak böyle yaptı. Doğu Türkistan için "açık hava hapishanesi" deniyor. "Filistin'de, Arakan'da yaşananlardan aşağıda değil" diye ekleniyor. "Endülüs gibi arkasından ağıt yakmayalım" diye anlatılıyor. Bu kitapta Doğu Türkistanlıların, Uygur Türklerinin kültürlerinden, örflerinden, sanatlarından, edebiyatlarından bahsedilmiş.
mustafakiransoy
Üstat
23.09.2024
Kızıl Çin zulüm ve soykırımı altında varlıklarını sürdürmeye çalışan Doğu Türkistan Türklüğünün varoluş mücadelesini, kültürlerini, tarihlerini, insanlarını anlatan güzel ve özet bir eser. Yazarı bu eserinden dolayı tebrik ediyorum. Kimsenin sahip çıkmadığı veya çıkarı nispetinde dillendirdiği Doğu Türkistan ı anlattığı ve kitaplaştırdığı için.
radikal_karadayı
Kitapkurdu
14.09.2024
Adem Özköse güzel yazıyor.
ranuna
Kitapkurdu
06.08.2024
kahrolarak okuyacağınız bir kitap. Rabbim gök bayraklı kardeşlerimize yardım eylesin
TUĞRA
Kitapkurdu
17.03.2024
“Türk’ün, Türk’ten başka dostu yok” sözünün bu çağda geçerli olmadığını gösteren bir eser.Bu eseri okuduğunuzda SESSİZ KIYIMA şahit olacaksınız.
İstanbul akıncısı
Uygurlar hakkında önemli bilgiler içeriyor.