Güneş de Doğar / 40-B-19 Hakkındaki Yorumlar

KY-160218 10.09.2008
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Hemingway eserleri hakkında yorum yapmaya gerek varmı? Kendine has anlatımı ve tasvirleriyle etkileyen, olayları nesneleri adeta hissetmenizi sağlayan romanlarından biri. Dünyanın bir çok yerinde bulunmuş olan yazar, bu eserinde ispanya ve olaylar içerisinde kendi iç dünyasının etkileşimini konu alan bir roman.
Yanıtla
21
0
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
çağanoz 27.12.2005
Ölümle karşıkarşıya gelip bu benzersiz deneyimi tatmadan yaşama devam edebilme şansını yakalayan bir grup aydın sayılabilecek Amerikalı. Bu gencecik insanlar ölüme nanik yapmış olmanın şaşkınlığıyla ne olduğunu anlayamadan kendilerini İspanya da buluyorlar.
Savaşın farklı bir yüzü de boğa güreşleri. Yaşamları düş kırıklıklarıyla dolu olan bu gençler yaşam, ölüm ve insan hakkında benzersiz deneyimler yaşıyorlar. İspanya nın inanılmaz doğasında geçirdikleri bu zaman karakterlerinde derin izler bırakıyor ve başka derin izleri kapatmaya çalışıyorlar.
Açıkçası Hemingway i çok fazla sevmesem de itiraf etmeliyim ki daha iyi kitapları mevcut. Yazarla ilk defa tanışacaksanız eğer bunu başka bir kitabıyla yapmanızı tavsiye ederim.
Yanıtla
1
1
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
Hemingway'in eserlerin orta noktası Ölüm'dür. Eğer dikkat ettiyseniz çoğu kitabı
ya ölümle sonuçlanmış ya da bir hastene köşesinde acı çekerken bitmişti. Bu eserinde İspanya'
da Boğa Güreşlerinde yaşanan olaylar anlatılmıştır. Bu macera İspanya'nın güzelliğiyle
birleştirilmiştir. Yani hem tasviri bol hemde maceracı insanların hayatlarına
değinilmiştir. Kitabın ismi ile içinde anlatılanlar arasında çok ince bir çizgi
var. Bunu bütün ERnest Hemingway okuyucularının kavrayacağını umuyorum.
Zaten kitap isimleri ile içerik arasında ne kadar ince bir çizgi bulunursa kitap o kadar
ilgi çekici olur. Okumanızı tavsiye ederim.
Yanıtla
2
0
Destekliyorum 
Bildir