Atatürk'ün Anayasası 1924 & Tek Partiden Cumhurbaşkanlığı Sistemine 100 Yıl
Atatürk'ün Anayasası 1924 & Tek Partiden Cumhurbaşkanlığı Sistemine 100 Yıl

Kitapyurdu Fiyatı: 228,69TL

3Yorum
Kutlukhan burkay Gökbaş
Bilge
Gerçek bir aydın olduğunu düşünüyorum Taha Akyol'un. Yazmış olmak için kitap yazmıyor. Çok büyük bir birikim ve bilginin eseri kitapları. İnkılap tarihi konusunda tarihçi olmadığı halde bu alana yeni merak salanlar için okunabilecek en iyi kitaplardan.
mustafakiransoy
Üstat
Türkiye Cumhuriyetinin ilk anayasası, Atatürk ün anayasası olan 1924 Teşkilatı Esasiye Kanunu olarak adlandırılan anayasanı , içerik, uygulama, kabulü konusunda derinlemesine bilgilerin yer aldığı bir eser. Yazar diğer kitaplarında olduğu gibi derinlemesine bir perspektifle eseri sunmaktadır. Yalnız eserin son kısmında şahsi siyasi mizacına uygun yorumlamalarda bulunması güzel bir anlatımı, güzel hazırlanmış bir eseri menfi bir sonuca sürüklemektedir. Bu sebeple eserin yazarın son siyasi çıkarımları hariç beğendiğimi söyleyebilirim.
akar79
Kaşif
bugünkü anayasa tartışmaları ile cumhuriyet kurulduğu zamanki tartışmalar arasında pek de fark olmadığını görüyor insan kitabı okuduğunda. siyaset bugün daha da sıkışmış bir alanda benzer konuları tartışıyor