Hiç Fena Değil
Hiç Fena Değil

Kitapyurdu Fiyatı: 129,73TL

Ürüne Git
54Yorum
sare bilgen
Hezarfen
Severek, şaşırarak ve maalesef yazılanlara katılarak okudum. Şu zamanda çocuklarımızı at yarışı yarıştırır gibi bir halimiz var çok üzücü. Benim lise yıllarımda da bir takım sınıf arkadaşlarım ve onların garip aileleri vardı. Çocuğu resmen sınavdan kötü not aldı diye rencide eden insanlar nasıl ebeveynsiniz siz? Aile destek olur yol gösterir. Bu kitapla bir kez daha bunu anladım. Okuduklarım kalbime dokundu. Karakterimizin ismi “HİÇ FENA DEĞİL” insan ismini bile duyunca hüzünlenir. Kim evladına bu ismi vermek ister? Bence kimse bu ismi vermez ama çocuğa tamda bunu hissettirir. Çok üzücü. Ablası “Harika” ve abisi “muhteşem” isimlerini alan bir çocuk ne kadar mutlu olabilir ? İşte karakterimiz hiç fena değil de okulundan herkesin her şeyi dakik yapması ama kendisinin bu duruma uyum sağlayamamasından muzdarip. Okulundan atılınca babası onun ada da bulunan başka bir okula yazdırıyor. Yeni okulu ve birbirinden farklı yeni arkadaşları ile bu sorunun üstesinden gelebilecek mi?
Gözde (@yesilsevenanne)
Kaşif
Kitap 5. ve 6. sınıf çocukları için çok uygundu. Karakterler özenle seçilmiş, yazar tarafından verilmek istenen mesaj kurguya etkileyici ama bir o kadar da ustaca gizlenmişti. Kahramanımız Hiç Fena Değil çok iş kolik ve kendilerine göre başarılı olan aile içinde var olma çabasında. Okuldan atılmak zorunda kalıyor. Sonuç olarak kimse mükemmel olmak zorunda değil mesajını aldım. Hiç sıkılmadan bu yaştaki çocuklar rahat rahat okur. Ben ve oğlum çok sevdik. Özellikle ben kahramanın adadaki ikinci okulda olan öğretmeniyle olan ilişkisini sevdim. Öğretmen karakteri de çok hoşuma gitti. Teşekkürler.
eda altun
Üstat
cocuklara okumayı sevdiren kitap
Asuuuuu
Bilge
Ben Selim Kağan, annemin hesabından yazıyorum. kitap çok güzeldi.sürükleyici ve maceralıydı
Ebegümecim
Bilge
Çocuklara okumayı sevdirecek bir kitap kesinlikle tavsiye ederim.
@gezgin
Bilge
Merhaba Mustafa öğretmenim. Ben 10 yaşındayım.Sizin kitaplarınızı çok çok severek okuyorum.
Ömür beren
Bilge
Tavsıye ederım guzeldı
sweetboys5858
Üstat
gelişim çağında çocuklar için güzel bir eser heyecan aksiyon içeriği çok güzel teşekkür
şimşek_parıltısı
Kitapkurdu
Zaman zaman kitabı okurken üzülsem vefakar versem de sonun da güzel sonuçlanması beni mutlu etti.
Defne.m
Kaşif
güzel bir kitap kızım için yaş olarak uygun değil ama ben okudum çok güzel ilerde inşallah kızım da okur
Ahmet Sever
Kitapkurdu
Kahramanımızın adı "Hiç Fena Değil" .Bir adada yasayan ailenin zamana ve saatlere karsi ayri bir duyarliliklari var.Büyük büyük büyük dedeleri adadaki Saat Kulesi'nin mimarı.Ama Hic Fena Degil aile bireylerinin aksine her yere gec kaliyor.Bu yuzden okuldan atiliyor.Ögretmeninin adadaki Saat Kulesi'nin kurtaricisi olacagini,dedesinden kalan bir mektubun ona hayatin anlamini anlatacagini,asil hazinenin "ani yasamak" oldugunu,eldekilerin degerini bilmenin asil hazine oldugunu nereden bilecek ki?Kitabimiz hayata dair,zamana dair o kadar guzel bir anlati sunuyor.Mutlulugun kendi elimizde oldugunu,kitap kokusunun hayattaki en guzel kokulardan oldugunu,ailenin paylasmak demek oldugunu,farkliliklarin degerli oldugunu hatirlamak adina okuyalim.Kaliplasmis ifadelerin her daim gercek olmadigini,böceklerin de güzel olabilacagini,en sesli cigligin aslinda sessiz atildigini ve sayginin hep yanimizda olmasi gerekirken ön yargilarimizi bir kenara birakmak icin gec kalmamamiz gerektigini hatirlayalim.
Melda Topaktaş
Kaşif
oglum şu an okuyor bitirmek üzere begendi ama en cok begendikleri arasına girmedi. okunabilir zaman kaybi degil guzel hikaye
merve h
Kitapkurdu
yazarın kitaplarını severek okuyoruz buda onlar gibi güzeldi 10 yaşında oglum severek okudu
e_former
Kitapkurdu
Verdiği mesajlara bayıldım zamanın önemi, aile olma, farkındalık ve daha bir çok şey...Okuyun, okutun.5 ve 6. sınıflara tavsiyemdir.
dilruba çavuşoğlu
Üstat
Yine çok güzel bir Mustafa Orakçı kitabı
Fatma Demirbaş
Üstat
Kitap birazda şuan durumumuza bir örnek gibi bir restorona gittik arkadaşlarla birlikte bir şeyler paylaşıyoruz çapraz masada başka bir aile karı koca bilgisayar ve telefona gömülü çocuk 6,7 yaşlarında eline taplet vermişler önünde içecek dönüp çocukla hiç bir iletişime geçmediler bu gidene kadar böyle sürdü. Bu eserde bur da bize bunu vermek istiyor tabi çalışılmalı ama ailemize de zaman ayıralım
Fadime Yılmaz
Kaşif
Hiç fena değil...:)
zey.zeyss
Bilge
Mustafa Orakçı nin kitaplarını cok beğeniyoruz. 5. Sınıfa gecen oğlum severek okudu bu kitabı da.
Selin2365
Kitapkurdu
çok eğlenceli, karakter isimleri harika ve keyifli
Sibel Kaya
Bilge
okuduk,eglendik,sevdik