15Yorum
aaquilla
04.12.2018
Yaşar Kemal çevirisi ile okumanın keyfi bir başka.
kimyager1903
14.10.2018
yaşar kemal çevirisi olması açısından değerli
Burcu Dinçel
14.09.2018
Çok çabuk okunabilen dili oldukça sade bir eser
çinok
Kitapkurdu
31.07.2018
Kitabın konusunu çok beğenmedim fakat bir Yaşar Kemal çevirisi olması kitaba biraz daha ısınmamı sağladı.
özermurat
08.05.2018
ÇARÇABUK OKUNACAK,ÇEVİRİSİ TEMİZ BİR KİTAP
Başakdestina
Kitapkurdu
08.04.2018
Bir çırpıda okunanbir kitap ve keyifli bir okuma oldu.
kitapsever1953
01.12.2017
çok çabuk okunacak bir kitap yaşar kemal harika çevirmiş.
ÇAĞAN AHMET
17.11.2017
Bir solukta okudum. Çok beğendim kalın bir kitap değil ama çok etkileyici iz bırakıyor.
Mehmet Özenç
25.10.2017
"Ayışığı Kuyumcuları" kitabı çeviren Yaşar Kemal' in güzel Türkçesi ile hoş bir hikayedir. Sürükleyici ve etkileyici bir ifadesi var. Bir cinayetin etrafında halk anlatılıyor, yaşayış anlatılıyor ve sonu sürprizle bitiyor. İlgi çekici bir kitap.
ya_kebikeç
31.10.2016
Çok güzel bir kitap. Kurgusu oldukça farklı. Hikayeyi anlatırken yazar size sürekli bir takım boşluklar bırakıyor ve bunları anlatımdan, izlenimlerden ve diğer olaylardan faydalanarak doldurmayı size bırakıyor. Beklenmedik sonuylada öyküyü taçlandırıyor. Yaşar Kemal hakkında yazılan yorumlara katılmıyorum. Tercümede giyit gibi uydurma kelimeler kullanmış. Türkiye'de çok daha iyi tercümanlar var.
dreamsct
09.08.2014
maalesef kitabı okuyamadım beğenmedim
lazman61
09.02.2014
Klasik bir konusu olsa da , Yaşar Kemal'in bir çevirisi olduğu için bile alıp okunabilir.
Mikser41
17.07.2012
Yaşar Kemal bu seferde ustalığını hakim olduğu Fransız edebiyatından bir eserin çevirmenliği ile karşımıza çıkıyor. Ama çevirmenlik bile yapsa edebi gücünü burada bile hissedebiliyorsunuz.
ibrahim kaptan
Kitapkurdu
01.04.2011
yaşar kemalin çevirisi kendi yazdıklarıyla örtüşüyor bu kitabı okuyarak bunu anlayabilirsiniz.. Çevirileriyle ne kadar tanınmasa geri planda kalsa a bu kitap okunmalı... yaşar kemalin dile hakim olduğunu fransız çevirisinden böylece bir kez daha görüyoruz.
Meltem ünal
Kitapkurdu
16.07.2008
Bir köyde sıradan yaşayan insanların birdenbire bir cinayetle ne yapacaklarını bilememesi. Ama anlatımı gerçekten çok güzeldi ve ben bir müddet etkisinden kurtulamadım bu kitabın.