Körelmiş Bıçaklar & Gastronomi Öyküleri Hakkındaki Yorumlar

Editorün Seçimi Bu yorum Kitapyurdu editörleri tarafından faydalı bulunarak öne çıkarılmıştır.
Bilgi İçin 
gonyaligillerden42
11.06.2024
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Körelmiş Bıçaklar 5 öyküden oluşan bir öykü kitabı. Yazarın ilk kitabından sonra öykülerini okumak oldukça zevkli bir deneyimdi.

İlk öykü, kitabın da ismi olan Körelmiş Bıçaklar. Tezgah üstünde asılı duran ve kullanılmamaktan körelmiş bıçakların hikayesi. İkinci öykü Damak Tımarhanesi. Michelin Yıldızlarını kaybeden şefin eş zamanlı olarak aklını da kaybetmesini anlatıyor. Ve üçüncü öykü, Epikür'ün Sofrası. Hikaye genç kadını masalarına davet eden yaşlı adamın gastronomi öğretileriyle başlıyor. Ve sonuncu hikaye, Aç Bebek. Henüz anne rahmindeki bebeğin oburluğunu okuduğumuz keyifli bir öykü. 5 hikaye boyunca unutulmak, delirmek, açlık, kan, aşerme gibi konuları okurken duygudan duyguya geçeceksiniz. Tüm hikayelerde israfa, insanlığa dair birçok alt metin okuması yapılarak çok fazla şey alınabilir bu öykü kitabından. Sanırım Emre Turan ismini çok güzel yerlerde birçok defa duyacağız. Yine çok fazla yerde özeleştiriye kapı açan çok keyifli bir okumaydı, keyifli okumalar diliyorum.
Yanıtla
3
0
Destekliyorum  13
Bildir
Ön söz
28.08.2025
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Buzdolabı Vatandaşları’nı daha çok beğendim açıkçası. Onu okuyup bunu okumamak olmazdı tabii ve gereken yapıldı ama ilk kitap beklentimi yükseltmişti. Kısa hikayelerden oluşan, yine yer yer hatırlatmalar yapan ve gıdaya saygı içeren keyifli bir kitap. Okunur.
Yanıtla
1
0
Destekliyorum  1
Bildir
taşköprüzade
18.08.2025
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Çok farklı mutfakta geçen sıradışı bir roman mı diyeyim yoksa ütopya mı bambaşka bir eser
Yanıtla
1
0
Destekliyorum  3
Bildir
Ebru Çalışkan Helvacı
04.08.2024
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Emre Turan Gastronomi Edebiyatının öncüsü olmaya devam ediyor.

İlk kitabı olan Buzdolabı Vatandaşlarında gıdalar üzerine yazmıştı.

Bu kitabında da bıçaklar ile empati kurmaktadir.

Bu kitapda 5 hikaye bulunmaktadır.

Bazı hikayelerde körelmeye yüz tutmuş bıçakları, bazı hikayelerinde bir şefin psikolojisini, bazı hikayelerinde ise oburluğun ve aç gözlüğün nelere yol açabileceğini okuyacaksınız.

Değişik bir tarz okumak isterseniz sizlere tavsiye edeceğim bir kitaptır..

Kitapla kalın...

Yanıtla
1
0
Destekliyorum  12
Bildir
BlackWitch02
29.07.2024
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
İlk kitabı Buzdolabı Vatandaşlarında olduğu gibi yazarın bu kitabının da eşi benzeri yok. Daha önce görmediğimiz bir tür "gastronomi edebiyatı" Herkese tavsiye ederim. Çok farklı bir bakış açısı ve farklı bir dünya. Yemeğe, edebiyata ve sürdürülebilirliğe olan bakış açınız kesinlikle değişecek ve çok daha bilinçli hale geleceksiniz.
Yanıtla
1
0
Destekliyorum  12
Bildir
Ayşe Demiroğlu
26.06.2024
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Buzdolabı Vatandaşları'ından tanıdığımız Emre Turan'ın ikinci eseri olarak karşımıza Körelmiş Bıçaklar çıkıyor. Beş farklı hikayeden oluşan bu kitapta her bir hikâyeden ayrı bir düşünce ve farkındalık hissine varıyorsunuz. Sürdürülebilir bir yaşamın anlamından ,açgözlülük ve doyumsuzluğun neden olduğu israf ve geleceğimizi ellerimizle nasıl tehlikeye attığımızı okuyup anlayınca, gündelik olarak kullandığımız bir bıçağa bile eskisi gibi bakmayacaksınız. "Gastronomi doyarken ve doyururken gıdayı korumaktır." sözünü o kadar sevdim ki tıpkı yazarın dediği gibi motto haline getirmemiz gereken bir söz. Doğamız gereği sürekli bir şeyler yiyip tüketenler olarak bugünümüze sahip çıkıp korumalıyız ki bizden sonraki nesillere bu güzel hazinelerden bırakabilelim.
Yanıtla
1
0
Destekliyorum  12
Bildir
bsraaksu
16.06.2024
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Daha önce tanışmadığım bir türdü ama okurken hem çok keyiflendim hem de verilen mesajlar çok hoşuma gitti. Buzdolabı Vatandaşları'nı okumak umutlu hissettirmişti beni. Körelmiş Bıçaklar da ise mutfağın karanlık tarafı öyle bir betimlenmiş ki benim gibi distopya sevenler için okuması müthiş öykülerle dolu. Emre'ye daha çok yazması için baskı yapmak gerekebilir
Yanıtla
1
0
Destekliyorum  12
Bildir
Efe Deniz Karaaslan
31.05.2024
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Emrenin ilk kitabı gibi bu kitabı da okuyunca insanın içerisinde fark etmediği duygular, farklı bakış açıları uyandırıyor. Kitaplarını ilk okuyan insan olmak benim için çok gurur verici bir şey. Gastronomiye dair ilginiz varsa, hatta ilginiz yoksa bile severek tek solukta okuyacağınız bir kitap. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Özellikle aç bebek öyküsünü beğeniceğinize garanti veririm.
Yanıtla
6
0
Destekliyorum  12
Bildir