Baldırı Çıplak Hayırseverler
Baldırı Çıplak Hayırseverler

Kitapyurdu Fiyatı: 392,70TL

Ürüne Git
5Yorum
Sudakianka
Kitapkurdu
23.08.2024
Baldırı Çıplak Hayırseverler İngiliz edebiyatındaki ilk önemli işçi sınıfı romanı olarak kabul ediliyor. Tressell bize bir hikaye anlatmıyor. 19. yüzyılın sonlarında İngiltere’de hüküm süren kitlesel işsizliğin ve yoksulluğun işçi sınıfındaki trajik etkisini okuyoruz. Metin sınıf bilinci oluşmamış, yarı aç yarı tok yaşayan, patronlarını “efendiler” kendilerini de “bizim gibiler” olarak tanımlayan ve yaşadıkları hayatı hak ettiklerini düşünüp eyleme geçmeyen işçilerin, patron, kilise ve medya üçlüsünün elinde nasıl paçavra gibi kullanıldıklarının iç yakan öyküsü. Muazzam bir kapitalizm eleştirisi. Aynı zamanda da sosyalizm hakkında bilgisi olmayanlar için el kitabı niteliğinde. Bazı bölümler pek çok klasik eserde olduğu gibi fazla uzatılmış ama bu kitabın kıymetinden hiçbir şey eksiltmiyor. Owen, Barrington, İhtiyar Philpot, çelimsiz çırak Bert, küçük Frankie uzun süre aklımdan çıkmayacak.
Marvoldo Riddle
Bilge
05.10.2024
Baldırı Çıplak Hayırseverler, gücü elinde tutanların çalışanların üzerinden nasıl geçindiklerini anlatan, çok etkileyici olduğu kadar çarpıcıda bir sistem eleştirisi. Romanda işçi sınıfının işverenler, efendiler ve patronlar tarafından nasıl da insafsız bir şekilde sömürüldüklerini okuyoruz. Sokaklar iş arayan ana ve babalar ile aç susuz gezen çocuklarla doludur ve insanlar büyük bir gelecek kaygısı içerisindedirler. Her günleri ayrı bir yaşam savaşı, ayrı bir hezeyandır. Yazar insanların çaresizliğini, gelecek kaygılarını, hayatlarını yaşayamamalarını çok etkileyici bir şekilde kaleme almış. Kesinlikle okunması ve okutulması gereken bir eser.
Canan Gengönül
Kaşif
02.05.2026
mükemmel bir okuma,çok çok iyi
Osman KESER
Kaşif
11.03.2026
Harika bir kitap ! Kapitalizmin insanları nasıl aç ve açıkta bıraktığını anlatıyor. Tabiii halkın da cahilliğinin, takım tutar gibi parti tuttuğunu, okumamanın,ve bilgisizliğin buna nasıl çanak tuttuğunu okuyoruz. Sanki günümüz Türkiye'sini okudum ... :(
Turhan Aydın
Üstat
15.01.2026
Romanda işçi sınıfının işverenler, efendiler ve patronlar tarafından nasıl da insafsız bir şekilde sömürüldüklerini okuyoruz.