Hiperkültürellik
Hiperkültürellik

Kitapyurdu Fiyatı: 150,65TL

Ürüne Git
12Yorum
aleyna altuntaş
Bilge
09.03.2026
“Birşeyi basitçe açıklayamıyorsan,onu yeterince iyi anlamamışsın demektir.” Seçilen konu ve değinilen noktalar/örnekler her ne kadar iyi olsa da anlatım dili maalesef yorucu ve akıcı değil.Çok fazla terim ve o terimlerin açıklaması mevcut alıntılamalar da çok fazla .Bu kadar zor anlaşılacak bir dilde yazılmasa daha iyi olurdu çünkü basitçe açıklanmayan bilgileri herkes nasıl anlayabilir?Eğer herkesin anlaması için yazılmadıysa okurda seçicilikse mesele seçilen konu niçin toplumsal?Bilemiyorum ancak beklentimi karşılamadığını söyleyebilirim.
ENUHA
Kaşif
23.09.2025
Han bu eserinde küreselleşmenin doğurduğu “hiperkültür” kavramını tartışır. Ona göre artık kültürler kapalı, saf ve sınırlarla korunan yapılar değil; birbirine geçen, sürekli dolaşımda olan, hızla tüketilen melez formlardır. McDonald’s menüsünden Netflix dizilerine kadar gündelik hayatın her detayında, kültürün kimlikten çok tüketim nesnesine dönüştüğünü söyler. Eserin güçlü tarafı, Han’ın tipik yoğun üslubuyla kavramsal bir berraklık sunması: Kültürün “öteki” olmadan var olamayacağı, ama hiperkültürde farklılıkların bile hızla eritilip pazara sunulduğu fikri çarpıcıdır. Eleştirel yanıysa, çözüm üretmekten çok teşhisle sınırlı kalmasıdır. Sonuçta kitap, modern insanın “dünyalı” olma hâlini ve kimlik karmaşasını kısa ama sarsıcı aforizmalarla yakalar. Herkese tavsiye ederim. Güzel okumalar...
Gülsüm Bayram
Bilge
04.09.2025
ince olduğuna bakmayın. üzerine düşündükçe derinlere iniyorsunuz.
Doors79
Üstat
23.07.2025
Byung-Chul Han dan yine her bir sayfa üzerine uzun uzun düşündürecek bir kitap, sadece 82 sayfa ancak oldukça derin…
keyfi kitap
Kaşif
02.03.2025
Sanırım yazarın tüm kitaplarını almış olacağım
SÜRGÜN KAMBAK
Kaşif
28.12.2024
Chul Han'dan okuduğumun ikinci kitap. Fiziken hacimsiz gözüken fakat derin anlamlar deryasında insanı sürekli ayık olmaya, kafa yormaya iten bir kitap.
jrk
Üstat
20.11.2024
1990'lardan beri almanya'da yaşıyor. freiburg'ta ve münih'te felsefe, almanca edebiyat ve katolik teolojisi alanlarında magister diploması aldı. basel'de "heidegger'in kalbi" başlıklı teziyle felsefe doktoru oldu. hâlen berlin'de yaşıyor
meseller
Üstat
11.10.2024
Değişmeyen tek şeyin değişim olduğu gerçeği elbette kültür kavramı için de geçerlidir. Küreselleşen dünyada kültürün hiperkültürellikte izlediği değişim sürecini mercek altına alıyor Chul Han.
tlpozturk
Üstat
04.09.2024
Byung-Chul Han tekrara düşüyor artık.
OkurYazar_YazarOkur
Üstat
22.08.2024
Byung Chul-Han'ın sıkı takipçisiyim. Ama bu kitabını anlayamadım. Çeviri kaynaklı mı bilemiyorum, çokça ve çeşitli noktalama işaretleri (orjinal metinde de böyle midir acaba) okumayı zorlaştırdı benim açımdan. Hiper-kültürellik başlığı altında, kültür ve küreselleşme üzerine 20 bölüm var. Bölümler kısa kısa, kitap toplam 82 sayfa zaten. Chul Han, hep yaptığı gibi, bilindik düşünürlere şerh ve itirazlarını yazmış. Hacılık ve Hiperkültürel turist olmak tespiti ve aralarındaki fark aklımda kalan ifadeleri oldu.
turna kurşun
Kitapkurdu
22.08.2024
Adem ırmak Byung Chul Han kitabında küreselleşen dünyada yerinden edilen, tek tipleşen düşünce ve algıların yitirilişini gündeme taşıyor. Bütün kitapları gibi bunun da okunmadı önem arz etmektedir.
yakup göksu
Kitapkurdu
10.08.2024
Chul-han'ın tüm kitapları okunmaya değer, zamanımızı doğru anlamak için elzem hatta...