Hayvanlar Olmadan Asla 1
Hayvanlar Olmadan Asla 1

Kitapyurdu Fiyatı: 252,00TL

Ürüne Git
5Yorum
SihirliFlut
Hezarfen
Gerçek hayvan hikâyelerinden oluşan bu kitabı okurken bazen içim burkuldu, bazen yüzümde kocaman bir gülümseme oluştu. Her hikâye farklı bir yaşanmışlığı anlatıyor ama hepsinin ortak noktası sevgi, merhamet ve vicdan… Hayvanseverlere zaman zaman “deli” gözüyle bakılır ya, bence bu kitap tam tersini çok güzel anlatıyor. Bir canlının aç kalmasına, üşümesine, acı çekmesine kayıtsız kalamamak delilik değil; vicdan sahibi olmak. Onların da korktuğunu, sevdiğini, bağlandığını ve yaşamaya hakkı olduğunu unutmamak gerekiyor. Özellikle hayvanların yaşam hakkının böylesine çok tartışıldığı günlerde bu kitabın daha fazla kişiye ulaşmasını isterim. Keşke yalnızca hayvanseverler değil, karar verme yetkisi olan herkes okusa… Belki o zaman bazı kararlar alınırken onların da birer “can” olduğu biraz daha fazla hatırlanır. Bazı hikâyelerde gözlerim doldu, bazılarında ise hâlâ güzel insanların var olduğunu bilmek içimi ısıttı.
Ayşe Sevgi Özbağ
1.ve 2.seri olarak bu kitaplar vicdanlı, yüreği Sevgi dolu, merhametli yaşadığımız dünyada kendinden başka tüm canlılara,başta yaşam hakkını savunarak,onlara kucak açan insanların mücadelesini anlatmaktadır. Zaman zaman hüzünlendiren,bazen de sizi gülümseten hikayeler bulacaksınız. Özellikle çocuklara hayvan sevgisini aşılamaya yardımcı olacak bir seri, bütün canlıların bu dünya da sevilip, korunmaya hakları var.Bu kitaplar farkındalığınızı artıracak,diğer canlılara bakışınızı değiştirecek, sevgiyle kalın.️
Defne Dervent
Yıllardır verilmiş emekle oluşturulmuş ,gerçek hikayelerden oluşun kah gulumseten kâh ta hüzünlendiren hikayelerden oluşmuş ve kitapliklarda yerini alması gereken bir yapıt . Emeği geçen başta Meral Filiz olmak üzere kitaptaki tüm kahramanlara selam olsun .
dilekus
Kitapkurdu
Bu kitap uzun zamandır eksik olan bir şeyleri tamamlıyor. İnsanların yaşamlarında kendi hayatları dışındaki canlıları , ağaç çiçek hayvan gibi görmedikleri fark etmedikleri bir zaman diliminde yaşıyoruz maalesef. Çoğu insan bir köşede çiçek açmış bir ağacı, peşinde koşturan sevimli bir köpeği, bacaklarına sürtünen bir kediyi, gök yüzünde kanat çırpan bizle birlikte yaşayan martıyı kargayı güvercini serçeyi görmüyor. Yaşadığımız dünya sadece bize ait değil. Mahallemizi sokaklarımızı şehirlerimizi bu canlılarla paylaşıyoruz. İnsanoğlu hayatın sadece kendi etrafında döndüğünü sanan bir canlı. Bir gün umarım bu canları da fark eder ve sever. Kadrini kıymetini bilir ve değer verir. Biz dünya denen bu küçük mavi noktada hepimiz birlikte yaşıyoruz. Kitap umarım bu bilinci oluşturmada bir nebze sahi olsa faydalı olur.
Meral Filiz
Kitapkurdu
Gerek 1. gerek 2. ciltte birbirinden güzel anılar ve hikayeler var. Ünlüsünden ünsüzüne hayvan kurtarma hikayeleri. Bazen de hayvanlar insanları kurtarmışlar. Okumak, okutmak lazim.