5Yorum
ey170
Kitapkurdu
05.09.2020
Dirk Pitt başrolde olmasa da güzel bir macera
Can Acar
30.03.2012
güzel ama önde gelen kitaplarından değil
mzaboglu
04.07.2009
cussler ve dirgo ikilisinden sürükleyici bir roman .fakat dirgonun adı neden bu kadar küçük yazılmış, anlamadım..
umutseyhan75
Kitapkurdu
09.01.2007
Cussler ın bugünlerde ikincisi (Kutsal Taş) yayınlanan, NUMA içermeyen iki romanından ilki. Oregon isimli bilim kurgu ürünü ve temelsiz özelliklere sahip bir gemi ve o geminin kahraman mürettebatının maceraları.
NUMA romanlarının aksine gemiye bağımlı kalındığı için serüven çoğu zaman zoraki virajlarla yönlendiriliyor. Bilim Kurgunun zemini sağlam kurulmamış, bir çok şey havada kalıyor. Sonuçta her Cussler hayranı bence şu soruyu soruyor : Neden Cussler ? Neden NUMA yazmadın ?
Ama sonuçta bu da bir Clive Cussler romanı. Üstelik, yazarın servetinin büyümesine paralel olarak deniz araştırmalarına ayırdığı zamanın artması sonucu seyrek roman yazdığı bu dönemde her Clive Cussler romanı gibi okunmalı.
çağanoz
Kitapkurdu
03.10.2005
Clive Cussler dan yine bir macera romanı. Ama bu sefer her zamanki kahramanı Dirk Pitt yok. Craig Dirgo ile yazdığı bu romanda(kapakta Dirgo nun adı epey ufak yazılmış) Cussler Pitt maceraları yazarak edindiği şöhretten sıkılmış olacak ki normal macera romanları yazabildiğini kanıtlamaya çalışıyor.<br />Konu itibariyle ilgi çekici. Ama yazarlar oldukça kalabalık olan karakterleri ilk başta oturtmakta biraz zorlanmışlar.<br />Kitap ilerledikçe bu sorun giderilmiş. Akıcılıkta biraz problemi olsa da ilgiyle okunabilir.