Vicdan Adası Hakkındaki Yorumlar

kitapkurduolmayolunda
09.04.2025
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Başlarken çok beklentim yoktu ve kitabın ismi de garip his uyandırdı. Olaylar arasındaki geçişe ve kurguya bayıldım. Hiç beklemediğim de bir son ile bitti kitap
Yanıtla
0
0
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
Demet M.
03.02.2025
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Harika bir kurgu, anlatım sade ve akıcı. Okurken kitabı elimden bırakmak istemedim. Çok kitap okuyan biri olarak artık son zamanlarda kitap konusunda oldukça seçici olmaya başlamışken bu kitap ilaç gibi geldi. Kurgusu, anlatımı böylesine güzel olan bir kitabın az sayfalı olmamasını isterdim. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim: az sayfalı roman yazmak daha zordur diye biliyorum yazarı bu konuda da tebrik etmek isterim çünkü 150 sayfaya sığdırılmış harika bir kitap keyfi sunmuş okurlara. Yazar belki bir sürpriz yapıp devamını yazar umuduyla bekleyişte olacağım.
Yanıtla
3
0
Destekliyorum  4
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
okuyan_dilara
02.02.2025
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Ah Fuco ah. Son dakikaya kadar nefret ettim senden ama son bölümde nefretimden dolayı vicdan azabı duydum. Fuco isimli bir kahraman ve trajedisi konu edinmiş. Betimlemeler romana ayrı bir akıcılık katmış. Karakterleri bir seviyorsunuz, bir onlardan nefret ediyorsunuz. Hemen hemen bütün karakterler de bu geçerli. Final çok trajik olmuş. Ama bana göre yarım kalmış bir roman. Belki de ikinci kitap için bir zemin hazırlanmış. Buradaki boşluğu ikinci kitap ile doldurmayı planlamış olabilir. Yoksa romanın kahramanı Fuco'ya yazık olur. Seri olursa devamını gözümü kırpmadan alacağım bir kitap.
Yanıtla
2
0
Destekliyorum  1
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
Seval G.
30.01.2025
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Romanın tasvirleri çok tatmin edici ve başarılı. Okuyucunun zihninde bir fotoğraf gibi yansıması sağlıyor. Belli ki yazarımız bu konuda çokça bilgili ve deneyimli.
Romanın konusu ise benzersiz. Orijinal bir konuyu, mükemmel bir şekilde kurgulayarak bize sunmuş. Ayrıca her sözcük özenle seçilmiş ve her cümlesinde verilmek istenilen bir mesaj bulunmakta. Okuyucunun bu mesajları kendisinin bulup ortaya çıkarması gerekiyor. Yazar böylelikle okuyucuyu da romanın bir kahramanı haline getirmeye çalışıyor adeta.
Akıcı, sade ve anlaşılır bir dil kullanan yazar, ortaya sürükleyici ve merak uyandıran bir eser çıkarmış. Ancak romanın sonuna doğru hayal kırıklığına da uğradığımı belirtmeliyim. Böylesine akıp giden olay örgüsünü bir anda kesip atmış. Yazarımız sanki romandan sıkılmışçasına bir son hazırlamış. Son kısmın daha uzun olmasını beklerdim. Yazarın daha cesur adımlar atması gerektiği kanısındayım. Vicdan Adası, kesinlikle ikinci bir kitabı hak ediyor. Sabırsızlıkla bekliyorum.
Yanıtla
3
0
Destekliyorum  4
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
okur-yazar-ahalisi
22.01.2025
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
şahsen yeni yazarlara karşı olumsuz algımı kıran bir kitap. Öyle okunup da bir kenara bırakılacak bir kitap olduğunu düşünmüyorum. Kitabın daha uzun olmasını isterdim ya da devamının gelmesini. Yazar tadımlık yazmış doyumluk olmasını bekliyorum. En azından harika biten son biraz daha uzun işlenebilirdi
Yanıtla
7
0
Destekliyorum  6
Bildir
S.K. EDB
21.01.2025
Bu ada bildiklerimizden çok farklı, akıcı bir üslup ve sürükleyici bir kurguyla çok beğendiğim kitaplar arasına yazıyorum bu kitabı.
Yanıtla
8
0
Destekliyorum  8
Bildir
eev
19.01.2025
Som bölümde yazar adeta sizinle dans edip sonunda hançeri saplıyor. Yazar bir nevi canlı-cansız sembollerle, renklerle harika bir kurgu oluşturmuş. Yeşil Yol filmini sevenlerin bu kitabı beğeneceğini umuyorum. Fark olarak bu kitapta yazar bazı varlıkların, renklerin, sembollerin dilini bilmeniz lazım. O zaman kitap çok farklı bir kapı aralıyor.
Yanıtla
6
0
Destekliyorum  5
Bildir