Şeytanın Günlüğü Hakkındaki Yorumlar

ravzagl
10.10.2025
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Cehennemden sıkılan ve oyun oynamak isteyen bir Şeytan yeryüzünde Amerikalı bir milyarderin bedenine girer. Yanında da bir başka şeytan olan uşağı Toppi vardır.

İtalya, Roma yolculuğu ile asıl macera başlıyor. Yolunun kesiştiği Thomas Magnus, Maria, Kardinal X gibi kişiler Şeytan'ın oyunlarında birer piyon mu olacak yoksa asıl piyon Şeytan mı olacak?

Zaman ilerliyor, günler, aylar geçiyor ve Şeytan duydukları, gördükleri karşısında insana şaşırıyor, kızıyor, acıyor, hatta insandan daha merhametli olacak neredeyse, seviyor, hayal kırıklığına uğruyor.

Oysa en başta küçümsüyordu!

Bu insanlar, Şeytan'ı bedenine girdiği zengin milyarder kişi 'Wondergood' olarak biliyor tabii ve bu insanları nüfuzuyla, parasıyla bir kukla gibi oynatabilecekken asıl kukla kendisi oluyor.

Kısaca insan, Şeytan'a pabucunu ters giydiriyor.

*Kitap hareketli, macera dolu değil aksine ağır, durağan ilerliyor.
Bir şeyler havada kalmış, eksik gibiydi de aynı zamanda.
Yanıtla
1
0
Destekliyorum  1
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
yagmurozygt
19.07.2025
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Şeytan azapta :)
Yıl 1914. Şeytanın canı sıkılınca yeryüzüne inmeye karar verir. Bir milyarder bulur öldürür bedenine girer ve uşağıyla birlikte insanların arasına karışır. Amacı insanları yakından tanımak, onlara yalan söylemek, oyun oynamak iken kendisini yalanların, oyunların, ihanetlerin içinde bulur. Tanıdığı insanlar yaşadığı şeyler yüzünden şeytan yeryüzünde insandan daha masum kalır. Hatta bir insan tarafından dolandırılınca şoka bile girer.Şeytan'ın bu kadar da saf ve temiz olması saçma gelsede karşısında kin kusan insanoğlu vardır. Her türlü vicdansızlık, pislik, kötülük barındıran insanoğlunun yanında saf ve temiz kalması biraz da düşündürmüyor değil.Kitap ismi ve önsöz beni büyük beklentiye sokmuştu. Olay işlenişini daha farklı bekliyordum. Sürekli parasını ne yapacağını okumak yerine daha fazla olay yaşayıp daha çok tecrübe etmesini dilerdim mesela. Olaydan çok sohbet var kitapta. Anlatım tarzı ve betimlemeler bence iyiydi. Yazarın tespitleri ise muhteşemdi.
Yanıtla
1
0
Destekliyorum  1
Bildir
Aziz Özkan
16.01.2026
Şeytan, yeryüzünde bir insanı öldürüp bedenine girdikten sonra insanların arasına karışır. İnsan olma serüveni, onu hayal bile edemeyeceği bir noktaya sürükleyecektir. Şeytan kendi şeytanlığının insandaki şeytanlığın yanında devede kulak kaldığını öğrenecektir. Hele kitabın bitiş çizgisinin hemen berisinde yer alan paragraf şeytanın gözlerini yaşartacak kadar derin bir anlam içermektedir. Cehennemden sıkılıp oyun oynamak için yeryüzüne inen Şeytan'ın, insanın yapıp ettikleri karşısında ağzı açık kalacaktır.
"Şeytan'ın Günlüğü", insanın içindeki kötücül ruhu tam olarak kavrayıp edebî bir formata dönüştüren bir yazarın kaleminden çıkan anlam yüklü, şaşırtıcı, mizahi tarafı da olan bir yapıt. Leonid Andreyev'in akıcı, düşündürücü ve eğlenceli üslubu okuru kısa zamanda kendine çekiyor.
Yanıtla
0
0
Destekliyorum 
Bildir