Mahzendeki Sır & Yunus Emre'nin İzinde Hakkındaki Yorumlar

Hezarfen
Hezarfen
Bilgi İçin 
Editorün Seçimi Bu yorum Kitapyurdu editörleri tarafından faydalı bulunarak öne çıkarılmıştır.
Bilgi İçin 
kitapsevenmuallime
11.10.2025
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Kurgusunu çok beğendiğim bir çocuk romanı oldu.
Hikâyede Poyraz ve Selim adında iki arkadaş: Poyraz daha hareketli ve özgüveni yüksek bir çocukken, Selim ise heyecanlandığında kekeleyen, daha duygusal bir çocuk. İkilinin zıtlıklarına rağmen aralarındaki dostluk, hikâyeye sıcak bir samimiyet katıyor.

Uzay Zaman Geometrisi alanında yapılan bir çalışma, geçmişe yolculuk deneyleri, bozulmuş kasklar ve kaybolan altı kask… Bu gizemli bağlantı, hikâyeye bilim kurgu havası katıyor.
Yunus Emre’nin yaşadığı döneme yapılan yolculuk, hem eğlenceli hem öğretici bir serüvene dönüşüyor. Çocuklar hem Yunus Emre’yi tanıyor, hem de sevgi, dostluk, empati ve anlayış kavramlarını içselleştiriyorlar.

Mahzendeki Sır, 6. sınıf üstü öğrencilerinin severek okuyacağı, Yunus Emre’yi tanımalarına ve değerlerimizi anlamalarına katkı sağlayacak bir roman. Bu açıdan çok çok beğendiğim bir kitap oldu.

Umarım yazar, seriye aynı güzellikte, farklı değerli isimleri konu alan yeni yolculuklar ile devam eder.
Yanıtla
3
0
Destekliyorum  4
Bildir
fatoş1184
24.01.2026
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Kitapta Selim ve Poyraz’ın okulun deposunda buldukları beyni kontrol eden bir kask bulmaları ile başlayan macera öğretmenlerine ödevi anlatmaları ile biter.

Kaskla beraber geçmişe giden 2 arkadaş Yunus Emre’nin yaşadığı olaylara onun gözünden ortak olurlar.Kitabım konusu Yunus Emre’nin tebaasındaki sevgiyi ve saygısını sağlamasıdır.

Kitap ortaokul düzeyine uygundur.Keyifli okumakar
Yanıtla
0
0
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
uzunselcuk
17.09.2025
Aydın Hız'ın usta kaleminden her yerişkin ve her öğretmen muhakkak her öğrenci payını almalı.
Yanıtla
1
0
Destekliyorum  1
Bildir
kelimedervişi
06.04.2025
Aydın Hız Bey'in daha önce üç romanını okumuştum. İbni Arabi, Ahmed Yesevi ve Hallacı Mansur'un hayatlarını anlatan üç ayrı roman.
Yazar tasavvuf ve ilahiyat bilgisini edebi bir lezzet ile sunuyor okurlarına. Hemen her kitabında iki katmanlı bir hikaye var.
Bu son kitap ise ortaokul seviyesindeki öğrenciler için yazılmış çok başarılı bir Yunus Emre romanı.
Her Türkçe öğretmeni muhakkak öğrencilerine okutmalı
Yanıtla
1
0
Destekliyorum  1
Bildir