Kırk Yama
Kırk Yama

Kitapyurdu Fiyatı: 355,43TL

Ürüne Git
6Yorum
Kitabı az önce gözyaşlarıyla bitirdim ve sıcağı sıcağına buraya koştum… :) Yazarın okuduğum ilk kitabıydı. Efser ve Sedef, çocukluktan beri iyi kötü her şeyi birlikte göğüsleyen iki can dost. Biri kalabalık, misafir eksik olmayan bir evde; diğeri sessiz sakin çekirdek bir ailede büyüyor. Ama aralarındaki bağ, yıllar geçtikçe kök salan güçlü bir dostluğa dönüşüyor. Kitap yalnızca çocukluk nostaljisi ve dostluk hikâyesi anlatmıyor. 1970’lerden 1990’lara uzanan Türkiye’nin sancılı yılları; siyasi çalkantılar, sağ-sol çatışmaları ve sokaklardaki tekinsiz hava hikâyeye öyle güzel yedirilmiş ki dönemin ruhunu çocukların gözünden hissediyorsunuz. Memleket savrulurken Efser ve Sedef’in dostluğu, birbirlerine sığındıkları liman oluyor. Kimi yaraya küçük bir dikiş, kimi yaraya kocaman bir parça gerekiyor; ama o “kırk yamalı” sevgi hiç kopmuyor. Kitabın son sözü de her şeyi özetliyor: “Kötü günler de bizim, iyi günler de. Hepsi bizim.”
Konu gerçekten çok iç ısıtıcı, 90ları anlatışı çok güzel, hikaye de iyi ama anlatım çok basit. her kitabında aynı tadı alamıyorum maalesef.
Bige Güven Kızılay'ı sevmemek mümkün mü? O kadar hayatımızın içinden ki ... Zevkle okunası bir eser...
Dönem kitaplarını ve dönem filmlerini her zaman çok sevmişimdir. İnsanı ve yaşadığı acıları ,heyecanları,korkuları,mutlulukları, dostlukları ve Aslında komşu, kardeş ,arkadaş ,dost olabilecek insanların nasıl kutuplaştırıldığını birbirlerinden nasıl uzaklaştırdığını anlatan güzel bir kitap tavsiye ederim.
yazarın okuduğum ilk kitabı “emanet” ti . dilini cok sevdim diğerlerini de aldım ,kitabın ortalarındayım şimdi . sıcacık bir hikaye ,içimi ısıttı
Elli yaş üstü için, hele de Ankara'da büyümüş veya okumuş olanlar için tam bir nostaljik roman. Bugünün gençleri anne babalarının çocukluk ve gençlik dönemlerinde nasıl bir ortam olduğunu merak ediyorlarsa kesinlikle tavsiye ederim. Okurken o yılları yeniden yaşadım sanki.