Türklerin Dünyası & Ergenekon'dan İmparatorluklara Bozkırın Büyük Rehberi
Türklerin Dünyası & Ergenekon'dan İmparatorluklara Bozkırın Büyük Rehberi

Kitapyurdu Fiyatı: 178,48TL

Ürüne Git
13Yorum
Muzaffer Karabulut
Üstat
06.04.2026
Bir dönem NTV de yer alan hatta NTV ile özdeşleşen ve burada Zaman yolcusu Türklerin izinde belgeseli yaparak bizleri Türkistan topraklarına götüren şimdi ise TV100 kanalında Dış Haberler müdürü olarak Tarihin İzinde Bugün programını sunan değerli Ahmet Yeşiltepe diğer tarafta Eski Türk tarihini tamamıyla yaşatan öğreten ve 2006 yılında Moğolistan tarafından Devlet Onur Madalyası verilen Prof.Dr.Ahmet Taşağıl. Soru cevap ve söyleşi tarzında yazılan kitabın konusu Türklerin yaşam yerleri, kültürleri, göçebelik ve yerleşik hayat tarzları, dini bilgileri, yemek kültürleri, yasaları, törenleri idari teşkilatları üzerinedir. Ahmet Yeşiltepenin Türk dünyasına yapmış olduğu gezilerinden anlattığı notlar ve anıların yanı sıra Ahmet Taşağıl Hocamızın keskin bilgileri ve fikirleri birleşince kuvvetli bir tarih bilgisine ulaşıyoruz.Anadoludaki Yörük ve Türkmenler ile Türkistan da olan türklerin birbirine benzemesi.Japon Şinto dininde Türklere özgü ritueller vs... Akıcı dil vardır. Tavsiye ederim.
Çağla  Ertaş
Bilge
07.04.2026
Ahmet Taşağıl'ın kitaplarını severek okuyorum, bu kitabın sohbet tarzında olması da çok güzel olmuş.
sadıkahmet
Üstat
13.01.2026
Ahmet Taşağıl her zaman okunacak bir tarihçi. Sohbet tarzında yazılan bu eseri zevkle okuyabilirsiniz.
DarQeR Tarih
Bilge
05.01.2026
Akıcı bir kitap.Okurken sanki o coğrafyalardaymışsınız gibi hissediyorsunuz. Türklerin tarihi ile ilgilenen herkes okumalı.
ahmetakin67
Kitapkurdu
20.12.2025
Mükemmel akıcı bir kitap bir solukta okudum kesinlikle tavsiye ediyorum
Kapgan Bagatur
Üstat
12.12.2025
Sohbet tarzında eski türk tarihini soru cevap şeklinde yazılmış güzel bir kitap.
Kitap_dostu kral
Üstat
30.11.2025
Prof. Dr. Ahmet Taşağıl’ın derin bilgisi ve Ahmet Yeşiltepe’nin sahadaki gözlemleriyle, Türklerin dünyası ilgili bizlere derin geniş persektif bilgiler veriyor. Türkler ilgili yapılan arkeolojik kazılarla birlikte Türklerin yayıldığı coğrafya ve onlar ilgili bilgiler yer alıyor. Türkler geniş bir coğrafyada yaşayıp birden fazla devlet kurarak oralara egemenliği altına almış ve bu coğrafyaları etkilemiştir. Bu eser çin kronikleri ve sahadaki araştırmalar sonucu meydana gelmiştir. Akademinin sağlam bilgisiyle belgesel anlatının içtenliği bu kitapta buluşuyor. Türklerin bıraktığı izleri yeniden okumak isteyen herkes için, elinizde tuttuğunuz eser, unutulmaz bir yolculuğa çıkarıyor. Bu vesileyle bu güzel eseri tavsiye ederim. Ahmet hocayı tanırım ve bu alanda güzel kitaplar ve söyleşiler yapıyor.
que-como-porque
Üstat
29.11.2025
İki donanımlı insanın sohbetini okurken,tarihe dair bilmediğimiz detaylarî öğreniyorsunuz.kesinlikle tavsiye ediyorum,akıcı bir dil ile hızlı öğrenme
Cey48
Üstat
29.11.2025
Türk isminin nereden çıktığından başlayarak orta asya Türk devletlerini Çin, Arap ve batı kaynaklarından yararlanarak tarihte iz bırakmış Türk devletlerini incelemişler. Röportaj gibi yazılan kitap bel bin yıllık Türk dünyasını çok güzel anlatmışlar. Özellikler Türkler hakkında ayrıntılı bilgilerin Çin kaynaklarından alınması ve Türk-Çin ilişkileri ilgi çekici.
mustafakiransoy
Üstat
24.11.2025
NTV deki Türk Tarihi hakkındaki Belgesellerinden tanıdığımız Ahmet Yeşiltepe ile Orta Asya ilk Türk Tarihi hakkındaki otoritelerden olan Ahmet Taşağıl Hocanın sohbet tadındaki bir kitabı. Eski Türk Tarihi hakkında güzel bilgileri, özet bir şekilde bu kitapta bulabilirsiniz. Orta Asya Türk Tarihine ilgi duyanların mutlaka okuması gereken bir eser.
Gonya_42
Üstat
21.11.2025
Bu çalışma, Türkistan’ın derin hafızasında yapılmış bir yolculuk. Sayfalar ilerledikçe okuyucu, yalnızca Türklerin değil; insanlığın ortak mirasının peşine düşüyor.
emreuurr
Kaşif
19.11.2025
faydalı bir nehir söyleşi
Merve Kaçar
Kitapkurdu
29.10.2025
ahmet hocalar bu ülkenin kıymetli insanları. bir araya gelmeleri ayrı bir değer. imzalı olması ise çok mutlu etti. çocuğuma miras kalacak kitaplığımıza değerli bir kitap daha ekledik. okumak için can atıyorum. elime ulaşır ulaşmaz yorum yapmak istedim. daha çok okuyucuya ulaşması ümidiyle.