Anlaşılmayan
Anlaşılmayan

Kitapyurdu Fiyatı: 117,00TL

Ürüne Git
6Yorum
chnb
Hezarfen
Öykülerin tamamını kapsayan bir ad olarak düşünebiliriz kitabın adı olan "Anlaşılmayan"ı. Öykü karakterlerinin büyük çoğunluğunun kıyıda köşede kalmış, etrafındakilerce anlaşılamamış, üzerine boyunu aşan sorumluluklar yüklenmiş, modern çağın istediği ruhu yakalayamamış, yalnız, ötelenmiş, ötekileştirilmiş, iletişimsiz bireylerden olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle kitabın ismi çok uygun düşmüş. Belli ki yazar öyküler üzerinde uzun süre çalışmış, çok emek vermiş sonuçta da iyi öyküler ortaya çıkmış. Yazarın farklı zaman kiplerini kullanması, farklı bakış açıları ve anlatıcıları tercih etmesi, birkaç öyküde üstkurmaca yöntemini kullanması, bazı öyküleri sürpriz sonla bitirmesi eserin dikkat çeken yönlerinden.
olga karaatmaca
Kaşif
Kısacık,vurucu,çok bağırmadan derdini anlatan öykülerden oluşuyor .Atakan Boran ‘ın dili ,anlatımı sakin ve dikkat çekici .
bodakedi
Kaşif
ilk kitabını sevdiğim bir kalem daha ikinci öykü toplamıyla gelmiş. on dört öykülük toplamla. teknikle, kurguyla, dil ile uğraşan, deneyen bir öykücü boran. insanı insana anlatma derdini sürdürürken yeni yolların peşinde oynatıyor kalemini. gereksiz cümle kurmuyor. hayli ritmik öykülerin ilk ve son cümlelerinde de epey mahir. yer yer gülümseten, hüzünlendiren derin ve yoğun öyküler. "vrak", "bazı güzel günler", "hep sende durur" ve "öykünün adı dilek"i sevdim en çok. öykü okurları ıskalamasın derim.
tmatir
Kitapkurdu
Genç yazardan yine takdir edilesi bir eser. Kalemine sağlık. Devamını en kısa zamanda bekliyoruz.
cozsoz
Kitapkurdu
ilk kitabını severek okuduğum atakan boran'ın bu (ikinci) öykü dosyası da okunmaya değer. ilk öyküden itibaren içine çeken bir dili var.
ethembasak
Kitapkurdu
Uzun bir bekleyiş sonunda nihayet kavuştuğumuz bir kitap. Öykünün taze kanı Atakan Boran’a sevgilerle.