Ucunda Ölüm Var
Ucunda Ölüm Var

Kitapyurdu Fiyatı: 242,55TL

Ürüne Git
5Yorum
Miyase_Tatlı
Kitapkurdu
bu kitabı okuyunca günümüz dünyasındaki aşkları sevgiyi nasıl anlayamadığımızı tekrar sorguladım. insanlar aşklarının peşinden 50 senede geçse inandıkları için nasıl gider yaşlı gözlerle okudum.
Semra Kartal
Bilge
Ucunda Ölüm Var, üçlemenin bende en çok iz bırakan kitaplarından biri oldu. İlk iki kitabın duygusu, anlatımı ve karakterleri çok daha güçlüydü. Üçüncü kitap ise sanki hikâyeyi tamamlamak ve üçüncü kuşağı da anlatmak için biraz zorlanmış hissi verdi. Buna rağmen Kemal Varol'un dili, atmosferi ve karakterlerin iç dünyasını yansıtma başarısı yine etkileyiciydi. Üçlemeyi bir bütün olarak okumaktan keyif aldım
55özlem
Üstat
okuyorum şuan .merak uyandirici
kitap kurdu
Kaşif
Yazarla tanışma kitabımın devamında Aşıklar Bayramı ve Babamın Bağlamısını okudum. çok güzel bi üçleme olmuş. İçimizden bizden bi hikaye aşktan sevgiden aileden ne ararsanız var. İyiki okudum.
Bonibom
Üstat
Başı ve sonuyla okurda güçlü bir duygusal iz bırakan bir anlatı kuruyor. Açılıştaki atmosfer ve kapanıştaki bağlanma hissi, metnin en etkileyici tarafları. Aralarda yer alan hikâyeler bizden; tanıdık, yerli ve insana dair. Roman, yönünü büyük bir olay örgüsünden ziyade sürekli insan hikâyelerine çeviriyor; bu da ritmi zaman zaman düzleştiriyor. Son bölümlerde ise ağıtçı kadının taşıdığı duygusal yük, anlatının merkezine yerleşiyor ve metnin tonunu belirgin biçimde derinleştiriyor. Acı, bekleyiş ve kabulleniş iç içe geçerken, anlatım ağır ama sahici bir duygu alanı açıyor. Bu ağırlık, okuru zorlamaktan çok durdurup hissettirmeyi başarıyor. Finalde kurulan bu duygusal yoğunluk, romanın dağınık ilerleyişine anlam kazandırarak metni güçlü bir yerden kapatıyor. Ucunda Ölüm Var, okurla temas kurmayı bilen, duygusal hafızada yer eden bir roman olarak kalıyor.