Oğuz'dan Selçuklu'ya
Oğuz'dan Selçuklu'ya

Kitapyurdu Fiyatı: 333,78TL

Ürüne Git
15Yorum
anler11
akademik kaynaklarda atıf yapılması itibariyle görüp aldığım bir eser.
Muhammed Ali Budak
Kitapkurdu
Uzak durulmasında fayda var. Yazar ana kaynakları kullanmamış, o kaynakları kullananları kullanmış, zaten çözülü olan sorunlardan haberi yok. Kendince onları yeniden çözmeye çalışmış. Türk dinini, kozmografyasını, hiç anlamadan yorumlamaya çalışmış, Türkçesi zaten yerleşmiş çoğu özel ismin İngilzcesini kullanmış. Yazar zaten rahmetli olmuş ama keşke iktisatta kalsa tarihe hiç bulaşmasaydı. Tarihçi iktisattan anlar ama tersi geçerli değil. Bunu bir daha gördük. Atıf usulü bile başta tarih olmak üzere sosyal bilimlere uygun değil. Selçuklunun kuruluşu hakkında kısaca da olsa bir fikir edinmek için Togan, Peacock ve Köymen'i tavsiye ederim. Onlardan sonra Turan ve Gordlevski'ye bakılabilir.
Historian007
Kitapkurdu
Alanda çalışanların mutlaka dikkate alması gereken bir eser.
gezginmert
Sencer Divitçioğlu'nun derinlemesine kaynaklarla, tarihi akademiden çıkarıp halka sunma çabasının bir eseri güzel bir kitap
erdenaz
Kaşif
Akademisyen olmadığımdan zorlandım küçücük kitabı okurken. bir daha okumalı sanırım.
enginbetul
Kısa ancak açıklayıcı bir kitap. Ön giriş olarak kullanılabilir.
Historiann85
şecere açısından inceleme yapılabilir
barist
Türk tarihini tanımak için önemli çalışma.
szz
İSLAM ÖNCESİ TÜRK TARİHİ İLE İLGİLİ FARKLI BAKIŞ AÇISIYLA YAZILAN OKUNMASI GEREKEN ÖNEMLİ BİR ESER
vefakâr
Kaşif
Sencer hoca Türk tarihini ciddi bir biçimde çalışan çok az kişiden biri. bu eseri de her ne kadar hacimsiz olsa da oğuzların Selçukluyu kurmadaki arka planı bizlere aktarmaya çalışıyor.
Sezai Altuntaş
İlk Türkleri ve özellikle oğuzları öğrenmek için iyi bir kitap. Ama yine de kitabın anlaşılabilmesi için konu ile ilgili biraz fikir sahibi olmak gerek diye düşünüyorum. Yani ilk Türklerin tarihine başlangıç için biraz karışık gelebilir. Öneririm.
KY-355530
selçuklular'dan da önce oğuzlar'ı anlatan akademik bir çalışma.
faruksevindim
Bilge
Divitçioğlu'nun diğer tarih çalışmaları gibi derinlemesine fakat bazı soru işaretleri saklı kaldığı gibi dolgu malzemesi kullanılan yerler de yok değil.
Emre Erkaya
Kitapkurdu
biraz fazla bilimsel olmuş ama cidden okunması gereken bir kitap.
bruce128
Tarihimizi öğrenmek isteyenler için muhakkak alıp okumaları lazım çünkü kısa da olsa çok faydalı yazılar içermektedir.