Kitapçı Kadın
Kitapçı Kadın

Kitapyurdu Fiyatı: 188,50TL

Ürüne Git
4Yorum
zafer saraç
Hezarfen
10.02.2026
İnsanlarla fazla haşır neşir olmak “insan sarrafı” diye bir kavramın oluşmasını sağlar. Kitaplarla da aynı şey söz konusudur. Yani yüzlerce kitabı bilirseniz hangi kitabın hangi insana iyi geldiği de anlaşılır. İnsanın insana derman olmasından yola çıkan Kitapçı Nanako yarım saatlik buluşmalarla insanlar kitaplar önerir. Öyle ki yeni dostluklar, karşılaşmalar, şaşırmalar birbirini izler. Hanada’nın eseri bu manada oldukça farklıdır. Japon edebiyatına, popüler kültürüne ve sosyal yaşamına dair elde edilen bilgilerden özgün bir kitap insan ilişkisi ortaya çıkar. Her şeyden öte Japon edebiyatının böylesine zengin ve şaşırtıcı oluşu ilginçtir. Nanako, Japon yazınını Japon insanına ustaca uydurur. Keşke Türk edebiyatında da aynı tarz bir eser yazılabilse… Edebi zenginlik bir yerde derde derman olacak kitaba ulaşmayı zorlaştırır. Hanada’nın hastalığa göre binlerce ilaç arasından uygun seçimi öneren eczacı modundaki bibliyofilisi örnek teşkil eder. Ne mutlu kitapla insanı buluşturanlara.
walkfish
Kitapkurdu
28.03.2026
İlginç bir fikirle başlayıp bunu derinleştiremeyen bir kitap bence. Kitapta sürekli tekrar eden “insanla tanış–kitap öner” döngüsü bir noktadan sonra sıkıcı hale geliyor . İçindeki kitap referansları bazı okurların ilgisini çekebilir fakat birçoğunun japon edebiyatı olması ve çevirisinin olmaması ve sürekli yeni kitaplarla karşılaşmak bir noktadan sonra sıkmaya başlıyor. Ana karakterin içsel dönüşümü yani içedönük yapısından sosyal kelebeğe dönüşümünün evrimine yönelik gelişimi kendi içsel konuşmaları dışında belli bir derinlikle işlenmediği için yüzeysel kalıyor. Ayrıca insanların çok kişisel duygularına kısa karşılaşmalarla “kitap üzerinden çözüm” sunulması da biraz indirgemeci hissettirdi bana. Kültürel olarak farklı bir bakış açısı sunması ilginç, genel olarak derinlik eksikliği kitabın en zayıf noktası.
Mahir Karasu
Bilge
03.05.2026
Bu kitabı elime aldığımda bir kitapçıda geçen, raflar arasında dolaşan bir hikâye okuyacağımı sanmıştım. Ama Kitapçı Kadın bambaşka bir yerden yakaladı beni. Aslında bu, bir kadının dağılan bir evlilikten sonra hayatını sessizce yeniden kurma hikâyesi. Kitap büyük laflar etmiyor. Hayat dersi vermeye çalışmıyor. Ama okurken durup “Evet ya…” dediğim çok yer oldu. İnsanların tuhaf tutkularına, garip alışkanlıklarına saygı duymayı; herkesin hayata tutunma biçiminin farklı olabileceğini fısıldıyor. Derin bir edebiyat şaheseri mi? Hayır. Ama hafif, akıcı, düşündüren ve insanın içini yormayan bir kitap. Dramı abartmıyor, acıyı sömürmüyor. Belki de bu yüzden gerçek hissettiriyor.
EKİM
Kitapkurdu
04.03.2026
Japon kültürüne meraklı biri olarak da çok keyif aldım. Kitap önerilerini de not alırken keşke hepsi Türkçeye çevrilse diye hayıflanmadım değil. Okurken dünyanın neresi olursa olsun, kültür özetmeksizin erkeklerin ruhaniyetlerini o kadar güzel bir dille ifade etmiş ki. İnsana dair her şeyi bulabilirsiniz.