Acımak
Acımak

Kitapyurdu Fiyatı: 187,55TL

Ürüne Git
694Yorum
Ağlamaktan içimin çıktığı o kitap… Reşat Nuri Güntekin’in kalemine hayran kaldım. Bu kadar kısa bir kitapta beni yerden yere vurmasına hâlâ hayret ediyorum. Muhteşemdi, kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum. Hayatta hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını o kadar güzel anlatmış ki yazar… O kadar çok şey söylemek istiyorum ama kelimeler kifayetsiz kalıyor. Kitap resmen içime dokundu, çok duygulandım. Tadı damağımda kaldı desem yeridir.
Tam bir hayat dersi.
pek bana hitap etmedi ancak begendim
Uzun yıllar önce okul çağlarımda okuduğum Reşat Nuri Güntekin'in kitaplarını tekrar edinip okumaya Acımak ile başladım... Bende çok güzel duygular bırakmış bu kitapta sanki eski bir dostla karşılaşmanın sevinci ve hüznünü yaşadım...
Her görünenin bir de arka yüzü vardır. Bazen yargılamalarımızın tek bir dayanağı olması ömür boyu pişmanlığa itebiliyor. Çok beğenerek okuduğum bir kitaptı ve herkese tavsiye edeceğim kesinlikle. Mutlaka okunması gereken bir eser.
Olayları muhakkak her iki taraftan dinlemek gerektiğini gösteren bir eser olmuş. Kitabın başında üzüldüğünüz ve lanetlediğiniz kişi ile sonunda üzüldüğünüz ve lanetledikleriniz yer değiştiriyor.
Reşat Nuri Güntekin 1928 yılında yayınlanan bu eserinde; çalışkan başarılı fakat zaaf gösterenlere karşı acımasız olan Zehra Öğretmen ile babası Mürşit'in bakış açılarından dramatik yaşam öykülerini anlatıyor. Yazar, cumhuriyet öncesinde yeni mezun, idealist genç bir mülkiyelinin iş ve sosyal yaşamdaki çatışmalarını ve uyumsuz ilişkilerini anlatırken, dönemin memuriyet yaşamına, köhne yapısına ait önemli ipuçları da veriyor. Şehirden kasabalara sürüklenirken, ardında birer birer ilkelerini de bırakan genç adam hatalı bir evlilikle korkunç bir sona doğru sürükleniyor. Acı ve sefaletle dolu ortamdan tesadüfle sadece kızı Zehra'yı kurtarabiliyor. Acımak; aile içi ilişkileri ve sorumluluklarını, adeta ders verir gibi gözler önüne seriyor.
Çok iyi bir kurgu ve muhteşem bir uslüp.Üstadı herkese okutmak elzem. Etkisi uzun süren bir yapıt. Fevkaladenin fevkinde..
Türk edebiyatı klasiklerinden.Kitabın sonunu merak ederek devam ediyorsunuz.
Acımak, insanların hatalarını ve yanlışlarını direkt mağdur olanşar tarafından da empati kurularak anlaşılabileceğinin en gerçekçi ve duygulu örneği.
Mutlaka okunması gereken bir kitap. Okulda okuyun demişlerdi ancak ödev olmasının yanı sıra çok beğendiğim bir kitap oldu keşke daha iyi yöntemlerle teşvik etseler okumaya ve okullarda kitaplara olan önyargılar artmasa.
"Reşat Nuri neden büyük yazar?" sorusuna kitapla en kısa yoldan verilecek cevap bu kitaptır. Okudukça Türkçe'ye doyuyorsun ve başka eserleri okumak için sabırsızlanıyorsun. kesinlikle tavsiye ediyorum.
Çalıkuşu hala içimde yara biraz daha perişan olmak için okudum
Ortaokul yıllarımda okuduğum Çalıkuşu ile tanışmıştım Reşat Nuri Güntekin ile,sonra da elime hangi kitabı geçse okudum.Neredeyse 30 yıl sonra yeniden okumaya başladım ve yine aynı tat.Acımak,hayatta kendi görüşlerimiz,kendi seçimlerimiz olduğu yanılgısını hatırlattı bana.Her çocuk hayata baskın ebeveyninin gözüyle bakıyor biraz da.
Yıllar önce gözyaşlarıyla okuduğumu hatırlıyorum, bu yaşımda nasıl bir his bırakacak bakalım..Kitaplığımda yoktu radarımdaydı hep ve sonunda alabildim.Çalıkuşu'nda daha çok sevmiştim.
ilk defa reşat nuri okudum ve süperdi. okullarda çalıkuşu nu ödev olarak verip insanları böyle bir kalemden nefret eder hale getiriyorlar. yazık.
Kalbimde bir yara olarak kaldı Acımak. Reşat Nuri' nin Anadoluyu bu kadar güzel işlediği, Zehra'nın idealist tarafıyla kırgın yanının harmanlandığı bu güzel eserde Çalıkuşu Feride'yi anımsamak insana güzel hissettiriyor.
Çok iyiydi ve yanlış evlilik insanı ne hallere getirebilir en iyi şekilde anlatmış herkesin ehline denk gelmesi dileğiyle
Hüzün dolu hissettiriyor. Bazen hüzenlenmek iyidir.
çoook iyiyiyiyiiy (çok ağladım)