Allah'ın Aslanı: Hz. Ali
Allah'ın Aslanı: Hz. Ali

Kitapyurdu Fiyatı: 321,75TL

Ürüne Git
9Yorum
el_mervani
Bilge
Yine bir Okay Tiryakioğlu klasiği.25 yaşındayım ve okurken hâlâ 14 yaşımdaki heyecanı ve duyguları tekrar tekrar yaşıyorum.Bence yazarın en güçlü yanı bunu her defasında başarmasıdır.Hz. Ali’ye ve diğer sahabelere,yakınlarında bulunmuş karakterlerin bakış açısıyla okuduğumdan mıdır bilinmez tatlı bir gizem duydum.Sanki onlarla aramda bulunan 1400 yıllık zamanı,bu şekilde aşabilecekmişim gibi hissettirdi.Çünkü bu asırları ve coğrafi uzaklıkları,tıpkı biz okurlar gibi uzaklardan gelen karakterlerin yerine geçerek alt edebiliyoruz.Üzülerek bir yıldız kırdım;çünkü didaktik kaygı bazı yerlerde edebi hazzı gölgelemiş.Son zamanlarda,eski bir okur olduğum için rahatlıkla söyleyebilirim ki gittikçe daha fazla alt yaş grubu kaygısı taşımaya başladı.Belki de hep böyleydi ve yaşım büyüdükçe ayırdına varıyorumdur.Ama eskiden kapak tasarımları bile büyüklere hitap ediyor içeriği karşılıyordu,maskülendi.Şimdi daha çocuksu çizim odaklı tasarımlar hazırlanıyor ki içeriğin ruhuyla bağdaştıramıyorum.
beyhanbas
Bilge
oktay sinanoğlu’nun kaleminden yine yetkin bir roman çıkmış ortaya. Hz. Ali’nin mücadelesi ve halifeliğindeki olaylara yaklaşım biçimine, farklı bir pencereden bakış getirmiş. Olayların, Arabistan coğrafyasına ait olmayan ama müslüman topluluğun içinde yaşayan iki yabancı asker gözünden anlatılması, anlatıma ayrı bir perspektif ve çekicilik kazandırmış. Bir solukta okunacak harika bir roman.
Hüseyin Akgöl
Üstat
İntikam almanın en iyi yolu intikam alınacak kişiye benzememektir." der Marcus Aurelius. Ama ben kendimden yeni bir ben inşa edeli çok oldu. (sayfa 390) Begenerek okudugum bir kitaptı. Gönül rahatlıgıyla tavsiye ederim.
s.e.g
Üstat
okay hocam yine ustalığını konuşturmuş çok beğendim elimden düşürmeden okudum eserini
vizharan
Üstat
Tam bir Okay Tiryakioğlu klasiği
Harun Çuhacı
Bilge
Okay Tiryakioğlu’nun kaleminden çok güzel bir eser daha çıkmış. Kurgusu anlatımı kronolojisi her zamanki gibi çok güzel olmuş.
mehakus
Kitapkurdu
Okay Tiryakioğlu’nun kaleme aldığı Allah’ın Aslanı: Hz. Ali, klasik bir biyografi kitabından ziyade, tarihi gerçekleri kurgunun sürükleyiciliğiyle birleştiren bir biyografik roman denemesidir. Tiryakioğlu’nun genel tarzı olan "tarihi sevdiren akıcı dil", bu kitapta İslam tarihinin en dramatik ve güçlü figürlerinden biriyle buluşuyor.
Derci
Kitapkurdu
Okay Tiryakioğlu'nun kitaplarının tamamına yakınını okumuş bir okur olarak. Tarihi romanlarda sıkılmadan, hissederek okunacak kitaplar arasında olduğunu söyleyebilirim.
Alper_58
Üstat
Okay Tiryakioğlu bu işi biliyor. Akıcı üslübuyla yine döktürmüş. Bütün serisi var hepside birbirinden güzel.