Kadınların Sınıfı & Ücretli Ev Emeği ve Kadın Öznelliğinin İnşası
Kadınların Sınıfı & Ücretli Ev Emeği ve Kadın Öznelliğinin İnşası

Kitapyurdu Fiyatı: 237,90TL

10Yorum
adige_
Kitapkurdu
Çok güzel bir çalışma. Sadece sosyolojik bir kadın çalışması değil aynı zamanda empati aşılayan bir kitap
Şule Koku
Sosyoloji çalışmaları okumak kesinlikle keyifli, bazen can sıkıcı ama çoğu zaman doyurucu. Aksu Bora'yı ilk kez okudum, doktor çalışmasıymış. Diğer yazdıklarına göz atmak için fena bir giriş olmadığını düşünüyorum. Araştırma kısmını okurken aksa da teori kısmı alandan olmayan biri için biraz ağır. Sindirerek ve öğrenerek gitmek güzeldi benim için.
kıraathanekafası
özel bir çalışma alanı ancak kadınlar hakkında çalışıyorsanız okumalısınız
shaoxing
Kitapkurdu
biraz fazla tekrarın olduğunu düşünüyorum
Bohemyalı
Çalışan kadın ve hane içi kadın emeği üzerine düşünenler için ufuk açıcı bir çalışma
consciousness
Kitapkurdu
Kadın emeği konusunda önemli bir alan açtı bu çalışma diye düşünüyorum. Zaten Aksu Bora'yı biliyoruz, yazarın akademik anlamdaki donanımını bu yapıtla bir kez daha görüyorsunuz. Türkiye feminist literatüründe mutlaka yer alması gereken bir kitap.
lostinaustens
Kitapkurdu
Feminizm konusunda insanı hiç farkına varmadığı konularda düşünmeye iten çok güzel bir kitap. Konuyla ilgilenenlerin okumasında fayda var.
okuryazar birisi
Kadın çalışmaları ile ilgilenen herkesin okuması gereken bir kitap.
portakal çiçeği8888
Kadın araştırmaları, kadınların görünmeyen emegi, gündelikçi kadınlar vb. konulara meraklı olan herkese bu kitabı tavsiye edebilirim.
denyel
Kitapkurdu
Kadının özne olarak kendini ve kişiğini nerde nasıl inşa ettiği üzerine yapılan bir alan araştırması çalışmasıdır bu kitap. Aksu Bora bu çalışmasında amacına uygun sonuçlar bularak, geçerli bir alan çalışması yapmıştır.