Zarar Vereceksin
Zarar Vereceksin

Kitapyurdu Fiyatı: 354,38TL

Ürüne Git
3Yorum
Eylül Görmüş
Kitapkurdu
Zarar Vereceksin
Hamdi Koç, Çıplak ve Yalnız’ın Mesut Akarsu’sunu özlemiş, on üç yıl sonra kendisiyle tekrar buluşmak istemiş. Ben ilk kitabı çok geç okudum, açıkçası hem şans hem şanssızlık bu; onun kadar nefis bir kitabı daha önce okumak isterdim ama bir yandan da ikisini arka arkaya okumak ayrı güzel oldu. Zarar Vereceksin, Çıplak ve Yalnız’ın sonlarındaki bir sahneden başlıyor; hamamın önündeki çatışma sahnesi. Ancak o çatışma sahnesi burada başka türlü vuku buluyor, zaten Hamdi Koç ilk kitabına sadık kalmak zorunda hissetmemiş kendini. Açıkçası şaşırdım başlarda ve hatta okur olarak biraz da kızdım, “yahu bu Mesut o Mesut değil ki, ilki Ankara’da büyümüştü bu İstanbullu, amcası kendi halinde bir tüccardı, buradaki amca mebus” diye homurdandım. Fakat sonra Hamdi Koç’un kendine tanıdığı özgürlük çok hoşuma gitti, Mesut’u o yarattı, istediği gibi de değiştirebilir pekala dedim ve bu postmodern oyuna katılmaya karar verdim. Ve zaten... Bu Mesut’u da çok sevdim. Mesut aynı Mesut, sadece geçmişi ve koşulları biraz farklı. Sonsuz paralel evrenlerden birindeki bir başka potansiyel Mesut yani bu okuduğumuz ancak Hamdi Koç’un dili yine çok lezzetli olduğu için, benzer bir hazzı veriyor insana bu kitap da. İki kitabın yazılması arasında geçen on üç yılda Türkiye’de çok şey değişti, kitaba da sinmiş bu değişim. Her ne kadar zaman belirtmese de yine 1960’ta olduğumuzu varsayabiliriz ve elbette ki Ünye’deyiz. İlk kitapta çok sevdiğim fantastik unsurlar bu kitapta yok, çok daha katı, karanlık, sert, acımasız, şiddet dozu yüksek ve kirli bir öykü bu; her sayfada birileri ölüyor, sistemin yozlaşması daha görünür hale geliyor. Bunca şiddetin içinde Hamdi Koç yine en iyi bildiği işi yapıyor tabii ve okura kahkaha attıracak cümlelerini kitabın içine serpiştirmeyi ihmal etmiyor. Koca koca adamların suikastler, pusular, cinayetler planlarken ne absürt hallere düştüklerini, o ciddiyetin pekala ne kadar sakil kalabileceğini gösteriyor insana. Kendisi bu kitabı bir “macera romanı” olarak tanımlıyor, polisiyeye de kayan bir macera romanı denebilir bence de zira bir de gizem var kovaladığımız. Ezcümle, ben sevdim, Mesut’la tekrar buluşmak da çok güzeldi.
bodakedi
Kaşif
çıplak ve yalnız'ın başkahramanı mesut akarsu'nun yeni macerası isteyenin istediğini kaşla göz arasında vurduğu, mermilerin havada uçuştuğu siyasetin kirli ilişkilerine dayanan bir hesaplaşma romanı. "vatandaş kanlı hikâyeleri seviyor ve hikâye uzadıkça uzasın, arka arkaya bir sürü insan ölsün istiyor. hele intikamli hikâye en makbul hikâye türü." diyor zarar vereceksin. romanı en iyi tanımlayan cümle. memleket ahvaline bakmış hamdi koç. ülkenin bir yerinde hâlâ vardır diyebileceğimiz bir kördüğümü anlatmış. çok sürükleyici, alaycı... derdi tasayı unutturuyor, keyifle okunuyor.
mehakus
Kitapkurdu
Hamdi Koç'un kaleme aldığı ve Doğan Kitap tarafından yayımlanan Zarar Vereceksin, Mesut Akarsu karakterinin merkezinde yer aldığı sürükleyici bir intikam ve hesaplaşma romanıdır. Karadeniz'den İstanbul ve Ankara'ya uzanan hikâye, silahlı saldırıdan kurtulan bir adamın adalet arayışını, şiddet, sadakat ve para ekseninde ele almaktadır.