Zavallı
Zavallı

Kitapyurdu Fiyatı: 275,00TL

Ürüne Git
8Yorum
SihirliFlut
Hezarfen
Zavallı benim için polisiye gibi başlayıp zamanla ülkenin karanlık geçmişine açılan bir dosyaya dönüşen kitaplardan biri oldu. Timur Soykan’ın gazetecilik geçmişi zaten kitabın her satırında hissediliyor. O yüzden okurken tamamen kurgu bir dünyanın içinde gibi değil de, bir yerlerde gerçekten yaşanmış olayların üstü biraz değiştirilerek anlatıldığını düşünüyorsunuz. Kitabın en güçlü yanı da buydu bence. Çünkü anlattığı şeyler insana “bu kadar da olmaz” dedirtmek yerine, tam tersine “evet ya, bunlar gerçekten yaşandı” hissi veriyor. Kitap bir cinayetle açılıyor ve sonrasında derin devlet, faili meçhuller, kaybolan insanlar, kirli ilişkiler derken olaylar büyüyor. Atmosfer olarak oldukça karanlık bir kitaptı. İstanbul’un arka sokakları, yağmur, gri hava, sürekli hissedilen bir tedirginlik… Bunları iyi vermiş yazar. Özellikle bazı sahnelerde gerçekten bir polisiye dizi izliyormuş gibi hissettim.
emine may
Kitapkurdu
polisiye okumayı severim heyecanla aldığım bir kitap gerçeklikle Hayal arasında düşündüren gayet güzel bir kitap
Arzu Ozkan
Kitapkurdu
timur soykan butun kitapları okunmalı okutulmalı
Onur Kayalıca
Kaşif
Timur Soykan'ın bildiğim ikinci polisiye romanı."İblis'i Öldür" romanında olduğu gibi kitabı okurken kendinizi son 20-25 yıl Türkiye'sinin belirli bir döneminde yaşanmış bazı politik olaylara yukarıdan bakıyormuş gibi hissedeceksiniz. Roman 2 farklı polis karakteri üzerinden ilerlerken, derin devlet, bürokrasi, Türkiye'de din temelli yapıların etkileri gibi bir çok olguyu derinden sorgulamanıza vesile oluyor. Yazarın konuya genel hakimiyeti emniyet teşkilatı anlatılarındaki gerçekçi detaylarla kendini sık sık belli ediyor. Belirli bir gün aralığında geçen olay örgüsü ve detaylı anlatım tekniğiyle romandan kopmuyorsunuz. Yine sıkılmadan ve ülkede yaşananlarla bağdaştırmaktan kendinizi alıkoyamayacağınız düşüncelerle bitecek güzel bir roman var karşınızda.
Binbaşı cem ersever
Kitapkurdu
Bence dizisi ya da filmi de çekilmeli her sayfası ayrı bir aksiyondu, Türkiye nın son çeyrek asrınında anlatıldığı değerli bir siyasi polisiye inşallah seri devam eder.
Ahmet Demirtaş
Bilge
Dönemin operasyonlarıyla benzerlik kurarak çok güzel bir polisiye eseri ortaya koymuş.
Barış Aksu
Kaşif
Kitaptaki hikaye ergenekon kumpası dönemindeki olaylardan esinlenilmiş. Gayet güzel de işleniş şekli var, içerisindeki bilgilerin doğruluğundan kuşkum yok. Ancak editoryal kısım biraz sıkıntılı. Karakterlerin isimleri hikaye içerisinde karıştırılıyor ilk bölümlerde.
Gonya_42
Hezarfen
Polisiye ya da siyaset her kitabı okunur