Huzursuz Bir Zihnin Anatomisi
Huzursuz Bir Zihnin Anatomisi

Kitapyurdu Fiyatı: 220,00TL

Ürüne Git
4Yorum
Nazlı Efe
Kitap bir hikayeden çok anlatıcının zihninin içinde yapılan uzun bir yürüyüş gibi. Büyük olaylar, sürprizler ya da yüksek tempolu bir kurgu bekleyenler için ağır ilerleyebilir ama insanın iç dünyasına, çocukluğun yetişkinlikte bıraktığı izlere ve zihnin kendi içinde kurduğu karmaşık ilişkilere ilgi duyuyorsanız, sizi uzun süre meşgul edecek bir roman. Sindirerek okuduğunuzda daha çok şey hissettiren okurken "ben de bunu hissediyordum ama kelimelere dökemiyordum" diyeceğiniz çok fazla cümle ile karşılaşabileceğiniz bir kitap. Yazarın ilk romanı olmasına rağmen kendine güvenen dilini ve psikolojik derinliğini de oldukça başarılı buldum. Umarım hak ettiği okura ulaşır.
Furkan Yılmaz
Kitapkurdu
Danışanın iç dünyası ve terapistiyle kurduğu aktarım bağı süslü laflara boğulmadan, doğrudan verilmiş. Terapi kitaplarının aksine, bu romanın anlatıcısı terapiye gelen kişi. Tüm roman onun zihninden ilerliyor. Terapi süreci de oldukça gerçekçi kurgulanmış.
Turgut Terzi
Bu kitaba dair bütünü kapsayan bir değerlendirmeden ziyade, beni en çok sarsan damarına değinmek istiyorum. Yazarın aileyle, bilhassa da babayla kurulan ilişkiye dair anlattıkları, Türkiye'de benim de dahil olduğum koca bir kuşağın büyüme deneyimi aslında. Geriye dönüp o evlere baktığımda, baba-oğul arasındaki iletişimin ana araçlarının genelde ağır bir sessizlik, küskün hatta bazen kızgın bakışlar ya da “ilgilenme” adı altında sunulan laf sokmalar olduğunu görüyorum. Bir çocuğun bu sessizlik içinde kendine yer bulamayıp, karşısındakilerin zihnindeki yerini tayin edemeyip, sürekli onların davranışlarını okumaya ve analiz etmeye yönelmesini çok içeriden yakalamış. Zamanla bir savunma mekanizmasına dönüşen bu durumun, insanın etrafındaki o “kaskatı yetişkinlik” haline asla geçememesine ve ömrü boyunca sürecek yorucu bir “kendini inşa etme” çabasına dönüşmesini okumak tanıdık bir histi.
Seden Gürlek
Kitapkurdu
Cesur, etkileyici ve sarsıcı… Günümüz gençinin yaşadığı ikilikleri ve kendini bulma yolculuğunu harika bir dille anlatmış. Günümüz edebiyatında yeni sesleri duyduğuma çok sevinerek okudum.