Atatürk ve Türk Devrimi & Ülkeye Adanmış Bir Yaşam
Atatürk ve Türk Devrimi & Ülkeye Adanmış Bir Yaşam
8Yorum
ardababaontheway
30.06.2018
Atatürk'Ün nasıl Atatürk olduğunu anlatan serinin ikinci kitabı.
Fatih Torun
Kitapkurdu
25.05.2018
Okumayan kendisine haksızlık etmiş olur. Çok önemli bir eser.
ato465
Üstat
17.09.2016
ATATÜRKÇÜLÜK: Tam bağımsızlıktır. Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Laiklik, Devletçilik, Halkçılık ve Devrimciliktir. Akıl ve bilim ilkeleri doğrultusunda çağdaşlaşmaktır. Kendi tarihinden beslenmek, kendi diline sahip çıkmaktır. İnsan sevgisi, doğa dostluğu ve barış severliktir. Ulusal kültürle evrensel uygarlığa katkı sunabilmektir. Atatürk'ün ifadesiyle, "Bizi mahvetmek isteyen emperyalizme ve bizi yutmak isteyen kapitalizme başkaldırabilmektir."
Bennur Nadar
12.04.2010
Bilgi birikimini artırmak ve gerçekleri öğrenmek isteyen herkese tavsiye ediyorum.
DENİZKOYDUMADIMI
02.05.2008
Sevgili Metin AYDOĞAN' ın tüm kitapları çok güzel..Kemalist aydınımız olarak ben kitaplarını herkese tavsiye ediyorum.<br /><br />Geçmişi bilmeyen , bugünü ve geleceği göremez..<br /><br />Sevgi ve saygılarımla..<br />
egeman
09.01.2008
metin aydoğan'ın bütün kitaplarını şiddetle bütün arkadaşlara tavsiye ediyorum. bu da çok güzel bir kitap. mutlaka okuyun derim ben de.
Aydın Olcay
Kitapkurdu
22.03.2007
OSMANLI’NIN SON DÖNEMİNİ GÖZÜMÜN ÖNÜNE ŞÖYLE BİR GETİRDİĞİMDE, ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURİYET’İN BUGÜN GELDİĞİ DURUMLA ARSINDA BİR FARK GÖREMİYORUM. GÖREBİLDİĞİM FARK İSE AKTÖRLERİN DEĞİŞİKLİĞİ. SAYIN AYDOĞAN ESERİNDE ATATÜRK’ÜN VÜCUDA GETİRDİĞİ TÜRK DEVRİMİNİ DETAYLARIYLA ORTAYA KOYMUŞ. TÜRK DEVRİMİNİN GÜCÜNÜ, BU GÜCÜ HALKINDAN ALDIĞINI VE SÜREKLİLİK ANLAYIŞINI BİLMEYEN GİYSİLERİNE CHE GUEVARA RESİMLERİ BASTIRAN GENÇLERİMİZE VE EĞİTİMDEN KÜLTÜRE, DIŞ İLİŞKİLERDEN EKONOMİYE, DAHA BİR ÇOK KONUDA ATATÜRK DEVRİMİ İLE ZIT UYGULAMALARA İMZA ATAN POLİTİKACILARIMIZA DUYRULUR. AYRICA YAZARIN KİTABIN ÖNSÖZÜNDE BELİRTTİĞİ “HİÇBİR YANILTMA VE KANDIRMA GİRİŞİMİ, HİÇBİR BASKI YA DA GÖZ BOYAMA, GERÇEĞİ UZUN SÜRE GİZLEYEMEZ. EN İYİ ÖĞRETİCİ, YAŞAMIN KENDİSİDİR VE GİZLENMİŞ GERÇEKLER, GÖREMEYENLERİN KARŞISINA ÇIKMAKTA GEÇİKMEZ. DÜŞÜNEREK ÖĞRENMEYENLER, YAŞAYARAK ÖĞRENİRLER.” İFADESİNDEN HERKESİN KENDİSİNE PAY ÇIKARMASI KANAATINDAYIM.
ALINTI YAPILAN SÖZLERİN GÜNÜMÜZ TÜRKÇESİ İLE YAZILMIŞ OLMASI AKICILIĞI ARTTIMIŞ OLMASINA KARŞIN, BAZI SÖZCÜKLERİN TÜRKÇELEŞTİRİLMESİ AMACIYLA GÜNLÜK KULLANIMI OLMAYAN KELİMELERİN KULLUNILMASI BU AKICILIĞA ZAMAN ZAMAN KET VURMUŞ.
harunaydem
04.10.2006
Ülkeye Adanmış Bir Yaşam - Mustafa Kemal ve Kurtuluş Savaşı’nda, Atatürk’ün yaşamını 30 Ağustos 1922’ye dek ele almış ve okurlarıma, “1938’e kadar süren toplumsal dönüşüm dönemini ve devrimleri, başka bir kitapta ele alacağım” diye, söz vermiştim. Sözümü tutuyor ve elinizdeki Ülkeye Adanmış Bir Yaşam (2) - Atatürk ve Türk Devrimi’ni incelemenize sunuyo-rum. Bu kitap da, önceki gibi umarım ilgi uyandırır ve eskiyi bilmediği için günümüz sorunlarına çözüm bulamayanlara, Atatürk’ün yaptıklarını göstererek çıkış yolu konusunda yar-dımcı olur. Türk Devrimi’nin, bugün de geçerli olan ve başarı-sı sınanmış yöntemleri üzerinde, onları düşünmeye yönlen-dirir.adar objektif ve akılcı bir düşünce yapısında olduğunu gösterir..

Türkiye, bugün, Osmanlının son döneminde olduğu gibi, ekonomik ve siyasi olarak Batı’nın yarı-sömürgesi duru-muna düşmüştür. Görmek isteyenlerin kolayca görebileceği bu gerçek, ülkeyi aynı durumdan kurtaran Mustafa Kemal’i ve eylemini, güncel kılan ana nedendir. Gizli İşgal’e dönüşen dışa bağımlılık, Türkiye’yi Türkler için ve Türkler tarafından yönetilen bir ülke olmaktan çıkarmış, ulusal gücü kırmaya yönelik baskı, toplumsal yaşamın sıradan olayı haline gel-miştir. Ülke yönetimine getirilen işbirlikçiler, doğal olarak Türk ulusunun ve halkının değil, yabancıların isteklerini ye-rine getirmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlının gittiği yola sokulmuş durumdadır.