Geleceği Yönetmek Yüksek Stratejiden Etki Odaklı Harekata
Geleceği Yönetmek Yüksek Stratejiden Etki Odaklı Harekata
8Yorum
bahadir37
10.11.2016
Strateji alanında güzel bir araştırılma yapılmış ve gündelik hayatta nasıl kullanacağımızı anlatan bir eser.
İBRAHİM_TOSUN
Kitapkurdu
09.10.2010
Gerçekten çok güzel ve okunması gereken bir kitap.Yazar bu kitabında stratejiyi ve doğru stratejinin hayatı nasıl etkileyecegini,gelecegin nasıl ve hangi yöntemlerle yönetilebilecegini ve daha bir çok ilginç konuyu ele alıyor.Mutlakak okumanızı tavsiye ederim.
KY-347445
03.07.2009
staretijik düşünme kavramını açıklayan ve yaygınlaşmasına zemin hazırlayan bir kaynak kitap. daha sevimli ve okunabilir olması için ek metinler çoğaltılmalı.
Ateş hırsızı
Kitapkurdu
13.05.2008
kitabı ilk okumaya başladığınızda gerçekten stratejinin öle sağda solda her önüne gelenin söylediği ve ben bir stratejistim dediği kadar basit bir konu olmadını anlıyorsunuz.mesela stratejist değil aslın da stratej olduğu ilk öğrendiğiniz şey. gerçekten iyi ve kapsamlı bir araştırmanın ürünü olduğu ortada. gelecek ile ilgili büyük planları olanların rehber kitabı olmaya aday.
çağrı güleryüz
28.02.2008
yazar geleceği yönetmek kitabında eski tecrübeler ışığında geleceğimizi kontrol ederek şekillendirme yollarını anlatmakta, iyi bir kitap ortaya çıkarmış
orkolog
19.06.2007
Yazması kesinlikle birikim gerektiyor.Ya okuyup anlaması gerektirmiyor mu?! Bugüne kadar doğru olarak inandıklarımıza bir sorgu perceresi açabilir. Bir şeyleri yeniden değerlendirme şansı oldu benim için.
Namık ÖZGEÇİT
Kitapkurdu
15.12.2006
Erol Mütercimler, kitabında; Taktik, Strateji, Politika, Jeopolitik, Askeri Strateji, Doktrin gibi birbirine yakın ve çoğu zaman birbirinin yerine kullanılan kavramları açıklamış. Ancak bu açıklamalar, her ne kadar araya serpiştirilmiş olan okuma parçaları ve örnek olaylarla ile somutlaştırılmaya çalışılmışsa da, kavram düzeyinde kaldığı için, kitap bir üniversite ders kitabı niteliğinde kalmış. Yine de yazarı – askeri bir geçmişe sahip olmasının etkisi de olsa gerek – bu konuda bir kaynak eser meydana getirmiş olmasından dolayı kutlamak gerek. Çünkü yazarın da belirttiği gibi tarihimizde stratejik öngörüye sahip, devlet adamımız çok az. Bunun sebebini stratejik kültürümüzün olmamasına bağlıyorum.
Günümüzde ise, kendisine stratejist diyen (ki yazara göre doğrusu stratej’dir.) bir çok kişi Özel TV kanallarında boy gösteriyor, uluslararası ilişkiler konusunda yorumlar yapıyor, halkımızı yönlendiriyor. Bizler de seyrediyoruz. Ancak bu işi gerçekten araştırarak ve bilimsel verilere dayandırarak yapan kaç kişi var?
Yanlış bir yaklaşım tarzı da, bu kavramların, askeri kavramlar olarak algılanmasıdır. Ancak etki odaklı harekat kavramı, bize bunun tam aksini ifade ediyor.
Millet olarak daha büyük ve daha ileriye yönelik düşüncelere sahip olmayı öğrenmemiz lazım. Bu kitap iyi bir güzel bir başlangıç noktası…
Kitap, ihtiyaçtır...
Kitapkurdu
Erol Mütercimler yeni kitabıyla ülkemizde bir ilk imza atıyor. 20. yyın Yüksek strateji anlayışının aşıldığını, bunun yerine ülkemizde henüz tanınmayan etki odaklı hareket öğretisinin kabul edilidğinibelirtir. kitap, konu seçimi bakımından ülkemizde ilk olma özelliği taşıyor. kitapta yazar, bizlere kendi geleceğimiz hakkında şekil vermemizi, geleceğimizi yönlerdirmemizi, anlayacağımız dilden aktatıyor. E-devletin topluma yayılması gerekliliği vurgulanıyor. Kısacası bu alanda dünyadaki gelişmelerden haberdar olmak isteyenler için yazılmış esaslı birkitap.