Vakıf'ın Sınırı / Vakıf Dizisi 4
Vakıf'ın Sınırı / Vakıf Dizisi 4

Kitapyurdu Fiyatı: 316,80TL

Ürüne Git
32Yorum
miglate84
14.10.2025
Vakıf serisinin 6. kitabı. Bu kitapları okumanın en ilginç tarafı Elon Musk'ın direkt Asimov'un fikirlerini hayata geçirmeye çalıştığını anlamam oldu. Bildiğin dünün bilimkurgusu bugünün bilim ve teknolojisi olmuş durumda.
MUSTAFA ONUR Uzun
09.08.2025
Golan Trevize cidden keskin zekası kurul üyelerini zekâsı ile alt edebilmesi ve Janov Pelorat’ın yardımseverliği…
MUSTAFA ONUR Uzun
23.06.2025
Golan Trevize, Gaia, Bliss, Gendibal, Pelorat ve daha fazlası… Gerçekten efsane seriye devamm… Branno’yu unutmayalım. Trev’in konuşmacı olmak için can atan kadınla rekabeti okunmaya bile değer… Seriye devamm.
Lives_MTL
18.04.2025
Vakif serisi heyecanla devam ediyor.
Mert Birer
Kitapkurdu
15.03.2025
Maalesef Asimov'un sonradan verdiği bir kararla, Vakıf serisini aslında çok harika olabilecek ama temeli olmadığı için tutarsız bir yöne çeken bir kitap. Aslında gayet güzel bir kitap ancak sonradan yön değiştirdiği belli oluyor (özellikle Vakıf ve Dünya kitabını okuduktan sonra).
K. Kütüphane
03.03.2025
Serinin merak uyandırıcı 4. kitabı
Mavi ..
Kaşif
23.02.2025
Vakfın Sınırı (Foundation's Edge), Vakıf serisinin kronolojik sırayla altıncı kitabı olup, İkinci Vakıf ve Vakıf arasındaki güç dengesini ele alırken, Gaia adlı yeni bir unsur ekleyerek seriye farklı bir yön kazandırıyor. Evrendeki politik oyunlar ve psikotarihin sınırları derinlemesine inceleniyor. Karakterler açısından, Golan Trevize merak uyandıran bir figür olsa da zaman zaman fazla soğuk ve mesafeli kalıyor. Janov Pelorat’ın bilgi dolu ama yavaş ilerleyen anlatımı bazı bölümlerde temponun düşmesine neden oluyor. Bununla birlikte, karakterler arasındaki dinamikler ve tartışmalar, hikâyeye zenginlik katıyor. Konu bütünlüğü büyük ölçüde korunuyor, ancak Gaia ile ilgili bölümler zaman zaman gereğinden fazla uzun ve açıklayıcı olabiliyor. Hikâyenin felsefi yönü güçlü olsa da, bazı kısımlar daha kısa tutulabilirdi. Yine de kitap, Vakıf serisinin temel meselelerini başarılı şekilde ele alarak evreni genişletiyor ve finaliyle büyük bir merak uyandırıyor.
huma yılmayan
Kitapkurdu
23.10.2023
serinin 4. kitabı.mükemmeldi.
M_RY_M
05.10.2023
Eseri arka arkaya okuyunca biraz sıkılıyorsun gibi oluyor.
u.f.u.k.
07.08.2023
Sizi merak ettirerek okutan ve sonlara doğru heyecan dozunu arttırarak bitiren ve hemen Vakıf ve Dünya kitabını da alıp okumalıyım dedirten bir kitap. Merak dozum arttı.
kayıp sufi
Hezarfen
03.07.2023
Vakıf dizisinin dördüncü kitabı...
Bitikçi__
Kaşif
03.04.2023
Vakıf serisinin en güzellerinden.
Sefa Çeliker
23.02.2023
Kitaplığınızda Asimov bölümü hala yoksa ona bir yer ayırın. Çünkü bunu hakediyor.
Sonsel
Sonsel 10 Mart 2023
Okumadıysanız büyük kayıp diye ekleme yapsam diyorum.
biokursat
Kaşif
14.03.2022
Asimov'un olağanüstü serisinin olağanüztü üyesi. Mükemmel...
SEVDA BAYRAKTAR
Kitapkurdu
08.02.2022
4.kitap yine ayni heyacan devam ediyor. bilim kurgu sevenler mutlaka okumali
emrkhrmn
Kitapkurdu
31.12.2021
vakıf üçlemesinin devamı olan kitap
Ancalagon the Black
Kitapkurdu
16.12.2021
Okuduğum en iyi kurgu diyebilirim, tahmin etmesi çok güç ve ters köşe yapıyor.
KY-302053
01.12.2021
BİLİM KURGU SEVERLERİN OKUMASI GEREKEN BİR SERİ.OKUYUN PİŞMAN OLMAZSINIZ.
Servet yüksel
Kitapkurdu
28.11.2021
Robot serisi de çok övülen bilim kurgu denilince ilk akla gelen yazarlardan birisi.
Arthur Hawkwing
Kitapkurdu
15.10.2021
İlk üçlemenin üzerine okuyunca heyecanı katlayan bir eser rolü üstleniyor. İkinci üçlemenin giriş kitabı ve evrene dair yeni ögeler barındırıyor
1 2