Ordu ve Politika Hakkındaki Yorumlar

KY-838373 12.04.2012
Türkiye'nin jeopolitiğini de ele alarak Türkiye'deki ordu ve siyaset ilişkisi tarihsel bir süreç içinde ele alınmış başarılı bir çalışmadır.
Yanıtla
1
0
Destekliyorum 
Bildir
mustafa_55 17.01.2012
Tarihi akışı içinde,tanzimattan günümüze Türk ordusu ile politika arasındaki ilişkileri ele alan bir eser.
Yanıtla
1
0
Destekliyorum 
Bildir
ziggarut 26.04.2007
gelişmekte olan ülkelerde ordunun iktidar sahibi olması doğaldır. çeşitli mekanızmalarla siyaset yapmaktadır. oyak ,ordu kuvvet vakıfları bu yöndeki en önemli silahlarıdır.sivil toplumla olan ilişkisi sadece yurt içi ilesınırlı değil yurtdışı sermaye ile de doğrudan bağlantılıdır.iktidar yani hükümet ordunun mevcut sermayesini parti proglamlarını yaparken gözardı edemez.
ordu siyasal krizlerde herzaman kendini hissettirir iktidar buna dayanamaz onun siyasetini kısıtlıyamaz orduyu yanına almalıdır.cumhuriyet tarihimiz ilgili örneklerle doludur. demokrasinin tam oturtulamadığı sistemimizde bu ihtiyaç olarak kalmaktadır.

Yanıtla
2
0
Destekliyorum 
Bildir