Ekin Sapı Devrimi / Doğal Tarıma ve Doğal Hayata Giriş
Ekin Sapı Devrimi / Doğal Tarıma ve Doğal Hayata Giriş

Kitapyurdu Fiyatı: 284,70TL

28Yorum
SALVAMEA
Kaşif
20.10.2025
Japoncası 1975’te çıkan bu kitap, sürdürülebilir tarım alanında hala dünyanın en fazla satılan kitaplarından birisidir, ancak tarımın çok ötesindedir. Fukuoka Hoca’nın doğadaki muhteşem dengenin farkına vardığı uyanma anının da olduğu hayatından kesitlerden sonra, devraldığı tarlada doğal tarımı keşfetme, bilimsel olarak pazarlanan (suni gübreli/tohumlu) kimyasal tarımı ve kapitalist tüccar-beyni eleştirme yolculuğudur bu kitap. İnsanların (MSG gibi tatlandırıcı/renklendiricilerle) kandırıldığı, (Farabi ve Fichte’deki) araştırmacı olmadan önce felsefesini öğrenmek gerektiği, “İnsanlık, hiç ama hiçbir şey bilmiyor, nereye gittiğini bilmeyen kör bir adam gibidir” gibi cümleleriyle, derin düşünme, gözlem ve iman temelli, geleneksel/dayatılan anlayışı sorgulayarak, hakiki/insancıl sistem oluşturabilme üzerine muhteşem bir EĞİTİM kitabıdır. Yönetici/çalışan/öğrencilere şiddetle tavsiye ederim. (Benzer kitaplar: Etobur-Otobur İkilemi/Ultraİşlenmiş İnsanlar/Walden Gölü/Ağaçların Gizli Yaşamı)
Cumali Polat
09.09.2025
Hiç bir şey yapmadan makineleşme olmadan da tarımın yapılabileceğini, adeta tarımın fıtratı üzerine bir kitap
sevinç Deniz
29.06.2024
Makineleşmenin ve bilimin nasıl çığrından çıktığını anlatıp insanı doğayla barışık yaşamaya sevk etmek isteyen bir kitap
Merve Sertcetin
13.11.2023
Uzun zaman önce aldım okuyamamıştım eğer siz de bitkilerin fabrikalarda yetiştirilmesi gibi saçmalıklara karşı durmak istiyorsanız bu bilgileri edinmelisiniz ilahi kanunlar devrede olsun bitkiler pembe ışıklar altında yetiştirilmemesini istiyorsanız bunu okumalısınız
Emrah K
Bilge
24.02.2023
Doğal tarımı ve arkasındaki felsefeyi de detaylandıran bir kitap. Kesinlikle tavsiye ederim.
guledebi
Kitapkurdu
08.01.2022
ufku acan, nelerde yanlış yapıyormuşuz dedirten bir eser
caziye
Kitapkurdu
26.06.2020
Şehir hayatından uzaklaşıp toprağa dönüş yapmayı düşünenlere tavsiye edilir. Toprağı ekip biçme konusunda bilinç kazandırıyor.
turkelli96
15.03.2020
Okuması keyif veren bir kitaptı. Tarım ve yaşama dair güzel şeyler bulabilirsiniz. Okuyunuz!
clldmry
14.01.2020
Konvansiyonel tarımın zararlarını ve fazla fazla çalışarak kendimizi köle yapmanın ne kadar yanlış olduğunu anlatıyor. Dünya kötüye gidiyor. Bireysel olarak ve yakın çevremizde nasıl önlemler alabiliriz anlatıyor.
Sükrü Ersoy
11.01.2020
Çok ilginç bir kitap, tarıma farklı bir bakış açısı kazandırıyor
oyathea
10.01.2020
Fukuoka'nın yıllar içinde düşe kalka topraktan öğrendiği bilgileri meraklılarıyla paylaştığı muhteşem eseri. Fukuoka bize başka bir tarımın mümkün olduğunu gösteriyor; "hiçbir şey yapma tarımı". İlham verici.
özleylek
25.09.2019
Doğal ve ticari tarım ya da küçük ölçekli ve büyük ölçekli tarım konusunda görünen; öte yandan da yaşama dair felsefi bir kitap
KY-525146
18.09.2019
Güzel bilgiler içeren ilginç bir kitap.
gorkemcmeta
14.08.2019
ne çok iyi ne de kötü bir kitaptı. tarimla ilgilenen birinin gözünden bakıyorsunuz. her şeyin temelinin toprak olduğunu anlatıyor. bir solukta okudum.
hrnksl
Kitapkurdu
12.06.2019
Doğal tarım yöntemini Japonya boyutunda anlatan eser. İnsana ilham vermesi açısından merak uyandıran güzel bir kitap.
Sevgi  Yorulmaz
16.02.2019
Muhteşem bir kitap. Toprağı ve doğayı yeniden kazanmanın sırlarını anlatmada usta ve ip uçlarını verirken bizi uyandıran mesajlar var. Mutlaka okuyun!!!
Buket Gedik
22.01.2019
Bir kimyager olarak (mesleğim gereği diyelim); fayda adı altında verdiğimiz zararın bilincine varmaya başladığım zamanlarda okumuştum bu kitabı. Sanki gelecekten gelen uyarı mesajı gibi. Kulak verilmeli... Muhakkak okunmalı ve okutulmalı.
pertuni
17.09.2018
Keşke herkese alsam ve hediye etsem dediğim bir kitap. Felsefesi, doğallığı ile size çok şey anlatacak.
ALKAN DEMİRTAŞ
Kitapkurdu
09.06.2018
İlginç yaklaşımla doğal tarım. Okuyup sonrada yazanları uygulamak lazım. Belki de toprağı bozarak hastalıkların başlamasına biz neden oluyoruz!
cahil&cadı
22.03.2018
Ezber bozan türden bir kitap.Başka alanlarla bağ kurduğumu söyleyebilirim.
1 2