Osmanlı'nın Arka Bahçesi Hakkındaki Yorumlar

ozdere 03.03.2008
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
kitap gercekten cok mükemmel bir eser. bu eseri okumaktan cok zevk aldım ve bilmediğim ne kadarda cok sey varmıs osmanlı devsirme sistemi ve yönetim anlayışı hakkında. bir imparatorluk bu kadarmı yozlaştırılır. kitabı okuyun fazlasıyla memnun kalacaksınız.
Yanıtla
38
1
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
KY-192224 02.08.2007
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Bu kitabı okumadan önce kabadayı ve mafya terimlerini hiç irdelemeden aynı kategoride değerlendirirdim. Ama gördüm ki dündar kılıç mafya değil günümüzün modern robin HOOD'u imiş. İlgi çekiçi ve macera dolu bir hayat . Umarım rahat uyuyordur.
Yanıtla
31
0
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
unperson 28.03.2011
bu kitap osmanlını devşirme ve yönetim politikası padişahlarında içinde bulunduğu onemli bilgiler içeriyor bilmiyorum tarih kitabi ıkumak heleki roman olmayan tarih kitapları okumak içindeki bilgilerin gerçekten doğruluğu konusunda şüpheler olur her tarih kitabınıda şüpheyle okurum acaba doğrumu diye her önünüze gelen tarih kitabını almıyacaksınız oyle yaparsanız kafanıız çok allak bullak olur kendinze bir tarihçi seçin ama yazdıklarına kesinlikle güveniniz olsun doğru yazdığına emin olun böyle bir kişi ye ornak verecek olursak prof.dr. İlber ortaylı çok müthiş bir tarihçidir onun kitaplrı bence elinde kanıt olmdan yuazma z yani bu yazarı ilk defa duyuyorum kitabını okudum akıcı ve gerekli vurgular zamanında yapılmış ama bilgi ne kadar güvenilir tartışama konusu olan bu ? ben kafanızda bir yorum olarak bulunsun diye alın okurum derim ama içindekilerin doğru olduğuna emin olmayın bu şekilde okursanız tavsiye ederim ama kendinizi içindeki bilgilerin kesin doğru olduğuna inanmayın derim :)
Yanıtla
5
0
Destekliyorum 
Bildir
SERHAT ESERTİ 17.10.2010
bu kitaba arkadaşım bir gözatarmısın dedi tabi dedim birde baktım ki kitabı bitirmişim. okullarda bize daima osmanlının güzel yanları gösterilir ama kitapları okudukça araştırma yaptıkça hiç hoş olmayan yönlerinide görüyorum ve şu anda türkiyenin bu duruma gelmesindeki en büyük etkenlerden bazıları tıpkı yap boz gibi parçaları birleştirdikçe herşey daha iyi anlaşılıyor
Yanıtla
3
0
Destekliyorum 
Bildir
Böyle uzun soluklu bir imparatorluk için sorular bitmedi bitmeyecek. Çünkü halen bile cevaplanması gereken bir dolu soru demeti var İşte bu kitap Osmanlı meraklıları için hazırlanmış ve belli konularda belli ölçülerde kısa cevaplarla meraklar giderilmiş. Bir solukta okunabilirr
Yanıtla
26
0
Destekliyorum 
Bildir
KY-317165 12.02.2007
osmanlının arkası da önü de bir. neden derseniz osmanlının gizini gizleyen yabancı yazarları okuyup durduk ve olayları sadece onların bakış açısı ile değerlendirdik. şimdilerde bu konuda bir çok yazarımız güzel çalışmalar yapıyor. yeni bir oluşum diyebiliriz buna ama iyi ki oldu çünkü kendi tarihimize yalancı şahitlik eder olmuştuk. yazarın ellerine sağlık güzel bir çalışma...
Yanıtla
4
0
Destekliyorum 
Bildir
Şimdiye kadar benim gibi Osmanlıda sarayda yaşanan olayların nedenini bilmeden okuduysanız bu kitap tam size göre. Yaşanan olayların ve çıkar kavgalarının ardındaki nedenleri açığa çıkaran bir kitap. Tavsiye ederim.
Yanıtla
2
0
Destekliyorum 
Bildir