Bergson / Madde ve Bellek, Gülme, Metafiziğe Giriş, Ahlak ve Dinin İki Kaynağı, Yaratıcı Tekamül / Fikir Mimarları Dizisi
Bergson / Madde ve Bellek, Gülme, Metafiziğe Giriş, Ahlak ve Dinin İki Kaynağı, Yaratıcı Tekamül / Fikir Mimarları Dizisi

Kitapyurdu Fiyatı: 195,00TL

Ürüne Git
13Yorum
SuspiriairohpuE
Bergson’u anlamada yararlı bir eser.
cekirgezehra
Kitapkurdu
Bergson'u tanımak için ideal bir eser.
kitapbişeyi
Kitapkurdu
bergson'un anlatıldığı faydalı bir kitap
Deruni Kadim
Kitapkurdu
Bergsonun diğer düşünürlerden ayrılan yanı üslubudur. Nesnellikten ziyade ifade tarzındaki sanatlı söyleyişi dili daha sanatkar bir şekilde işlediğini bu eserinde de görmekteyiz.. Disiplinlerarası ilişki kurma kabiliyeti de psikoloji sosyoloji gibi alanlarda da derin bilgi sahibi olduğunu gösteriyor bize.
okurusanmaz
Bergson'a giriş için fena sayılmaz.
Babilli Buffett
Kitapkurdu
Bergson ve felsefesini tanımak için iyi bir başlangıç.
berktrn
Deleuze'nin yazdığı Bergsonculuk kitabından sonra daha da okunası hale gelen etkili bir düşünür Bergson. Ontolojide ve özellikle süre kavramı ile beraber zaman algısındaki yorumları ile edebiyatı etkileyen bir çılgın, Einstein ile zaman hakkında atışmaları bile vardır. Batı felsefesinin en önemli fikir adamlarından olan bu adam mutlaka okunmalı.
UniqueFB
Kitapkurdu
Bergson'un en önemli metinlerini birleştiren bir kaynak. Tavsiye ederim.
d Kierkegaard
Entüisyonizm, İmam Gazali özelinde İslam felsefesine nüfuz etmiş bir hikmet. Bergson ise bu hikmetin Batı merkezli sistematik felsefe perspektifene angaje olmasını sağlayan kilit mütefekkir. Bu denli güzel bir çeviriyi bulmuşken okumak gerek.
sirius1532
Bergson'u ve düşüncelerini güzel ele almış ve anlaşılır bir dil kullanmış. Teşekkür ederiz emekleri için.
manonline
Kitapkurdu
filozofiye yolculuk
papuc
Kaşif
Bergson, özellikle 1920'lerden itibaren kimi Türk entellektüellerinin çekim alanına girmiş bir düşünür, çok yeterli olmasa da Bergson'un düşüncelerini anlayabilmek adına işe yarayacağını düşünüyorum.
cemalsurgun
Güzel, kaliteli bir terkip... Düşünce adamlarının eserlerini tercüme etmek, onları ana istikametlerinden saptırmadan, harici fikirlerin taarruzuna maruz bırakmadan, olanca saflığıyla okuyucuya sunmak, çok mühim bir iştir, belki tercüme sanatının en zirve işlerinden biridir... Ali Osman hoca, bu nazenin noktalara dikkat etmekle birlikte, Bergson felsefesinin en mahrem ve en saf noktalarını heceleyebilmiş, en azından ana unsurlarının mahiyetlerine ermiş gözüküyor... Zira (süre) odağında, oldukça derin bir sistemden müteşekkil bu felsefeyi idrak etmek ve diğer şuurlara takdim etmek, zor bir iştir... Batı felsefesini anlamak isteyen adam Bergson'u okumamışsa, çok büyük bir eksikliktedir. Bergson, batı düşüncesinin kemal noktasıdır.