Murphy
Murphy

Kitapyurdu Fiyatı: 199,68TL

Ürüne Git
33Yorum
Sibel_Ksk
Kaşif
25.04.2024
En başından belirteyim Samuel Beckett herkesin kolay okuyabileceği bir yazar değil. Beni de okurken kitabın bazı yerlerinde zorlamadı dersem yalan olur. Ancak kitap okumayı seven kişilerin okuma serüvenlerini bir aşama daha ileri taşımak istiyorlarsa mutlaka şans vermeleri gereken bir yazar olduğunu düşünüyorum. Kitap adı üstünde Murphy adlı bir adam ile alakalı. Kitaptaki diğer karakterler sanki Murphy’nin hayatının içinde hem olan hem de hiç olmamış olan kişiler. Çoğu yerde anlatılan konu ile alakalı olmayan girdiler gibiler. Bu da çoğu zaman kitaba odaklanmayı zorlaştıran ve ben ne okuyorum hissi doğuran bir durum. Murphy’nin kendi kendine kalma ihtiyacını, bilincinin derinliklerinde kaybolma özlemini okurken çok net bir şekilde hissettiriyor yazar. Ancak herkese önerebileceğim bir kitap değil, ilgilisine diyelim.
mektuplar
Kitapkurdu
13.11.2023
Beckett'in edebiyat tarihindeki nadide eserlerinden biri daha. Muadili yok.
KY-7803323
16.02.2023
Absürd edebiyattan haz alanlar için çok müstesna bir metin.ben çok hoşnut kaldım, tavsiye ederim.
sologitar83
15.10.2022
Backett'ı anlamak zor olsa da tadı başkadır.
VladtheGreat
03.04.2021
boğucu, kasvetli ama asla kendisini bıraktırmayan bir kitap. hikayenin en güzel özelliği de bu aslında.
kitapbişeyi
Kitapkurdu
21.09.2020
zor ancak keyifli bir roman, tavsiye ederim
Nur Eğribaş
Kitapkurdu
02.05.2020
bıkmışlık hissini okumayı sevenler için çok ideal. baş kahramanın düşüncelerine sahip olduğum, çalışmanın insanı günbegün öldürdüğünü düşündüğüm için severek okudum.
babuepi
20.02.2020
Çok severek okuyamadım,boğucu geldi.
Samet_KARBUZ
Kaşif
12.01.2020
Beckett sever bir okuyucu olarak beklentimi karşılamayan bir kitap oldu.
seda_nur
10.01.2020
Beckett her türlü farkını ortaya koyar.
atomus16
Kitapkurdu
28.12.2019
Bitiremediğim bi kitap oldu
EmreBeyt
Kitapkurdu
25.11.2019
Beckett'in çok etkileyici bir dili var. Daha önce Godot'yu Beklerken'i okudum. Eminim burada da aynı okuma zevkini tadacağım.
Abdullah  Yılmaz
Kitapkurdu
22.10.2019
bir anti kahraman ve varoluş sancıları... absürd edebiyatın öncülerinden Beckett'in başarılı bir eseri.
fatihhgul
06.01.2019
Beckett yine farklı bir tarzda sunmuş eserini. Keyifle okunur.
karaademmm
Bilge
04.12.2018
Beckett’ın zor bir yazar olduğunu söylemekle başlayalım incelemeye. Onu veya eserini yorumlamak için külliyatını bitirmeli aslında. Çünkü takip ettiği öğretiler, yaşamının iniş çıkışları, seyahatleri eserlerinde tadıyoruz fazlasıyla. İlgi istiyor. Öyle parkta, bahçede, otobüste, metroda okuyamazsınız; okusanız da anlayamazsınız Beckett’ı. Murphy. Yine onun anti kahramanlarından. Aykırı bir tip. Yalnız, edilgen biri. Onu mutlu eden tek şey çırılçıplak sallanan koltuğa bağlanıp sallanmak. Bir akıl hastanesinde çalışmaya başlar. Dış dünyadan yalıtılmışlığı ve arayışı burada da devam eder. Sonrası mı.. Okuyun artık bekletmeden.
psycho cihan
Kitapkurdu
16.10.2018
Ruh halinize göre sizi farklı dünyalara götürecek bir eser. Herkesin okuyabileceği bir kitap değil, meraklılarına hitap ediyor sadece.
bahoz_hatip
12.09.2018
Beckett'in diğer kitapları gibi bu da okunmaya deger
DİŞ Kurdu
01.08.2018
Biraz ağır bir eser kolay okunmuyor ancak kaptırdığın zaman ise oldukça keyif veren bir hikaye
cahil&cadı
22.03.2018
Okumak için efor gerektiren bir kitap.
eczkubra27
Kitapkurdu
21.03.2018
keşke sonbaharda yada kışın yağan karı izlerken okusaydım dediğim kitap
1 2