denizmavi
Kaşif
Roman her ne kadar Katolik Kilisesinin "Üçüncü Sır"ı üzerine kurgulansa da daha çok Vatikan'daki üst düzey çekişmeleri ve beraberindeki entrikaları konu almış. Bir diğer ilginç yanı ise gelecek üzerine kurgular içermesi. Uzun zaman önceki kahinlerin kehanetlerine göre 112. papa 2.Peter adını alacakmış. Bu roman yazıldığında henüz 110. Papa görevde (Papa 2. John Poul) Romanda 111. Papa 15. Clement adında bir Papa oluyor ve 112. Papa da 2. Peter adıyla göreve geliyor ve 4 gün sonra intihar ediyor.
Yazar 111. Papa'yı tutturamamış, bakalım 112. Papayı tutturabilecek mi?
Kitabın anlatımı oldukça sürükleyici. Kilise entrikalarının içine biraz da polisiye gerilim katılmış. Ayrıca gerçek bilgiler ile soslandırılmış.
Hem sürükleyici bir roman okumak hem de Vatikan kilisesinin entrikalarını öğrenmek isteyenler için ilgi çekici bir roman.