KY-34538
'Kişiliklerin Vahiyle şekillenmesi' alt başlığıyla kitabını bizlere sunan Kayan, inceden inceye Vahiy motifleri dokur mümin yüreklere.
Eserdeki yazıların bir kısmı 14 sayı çıktıktan sonra kapanan Bilgi ve Düşünce dergisinde, bir kısmı da hala aylık periyodla yayın hayatına devam eden Özgün İrade dergisinde yayımlanmıştı.
Bu minvaldeki kitaplar, kolaycılığın bir resmi gibi. Dergi yada gazete yazılarını kitaplaştırmak, son zamanlarda yazarların popüler davranışı haline geldi. Uzun ve gayret mahsulü kitap çalışmaları gibi olmasalar da, yine de belli bir boşluğu doldurur türden, sadra şifa sunumlar mevcut.

Vahiyle Doğrulmak ve Vahiyle Yüremek isimli eserlerin devamı niteliğindeki bu eser dikkate değer özellikler taşıyor. Mesela, İman Sorumluluğu mu, İman Sorunu mu? diye soruyor yazar. Başka bir yerde, Ümmet Nereye? diyerek sorularını genişletiyor. İslam'ın Serüveninden, İslam'ın Sabahına yol alıyor ve Umut Olmak gerektiği üzerinde fikir beyan ederek eserini noktalıyor.

Vahiyle Varolmanın temel esprisini yakalamaya çalışan bu eser dostlarını arar...