Ali YILDIRIM
Eli öpülecek yazar Elif Şafak’ın ikinci okuduğum kitabı. Yine yazarın zekası hemen kendini belli ediyor. Romanın kahramanları Elif Şafak’ın zaman zaman ön plana çıkan zaman zaman da bastırdığı, unuttuğu farklı kişilikleri. Bu farklı kişiliklerin oluşturduğu topluluğa “İçimden Sesler Korosu” adını vermiş. Romanda bu kişiliklerin altı tanesi ile tanışıyoruz. Herbirinin zekice ve esprilice konmuş isimleri var.

Yazar doğum öncesi ve sonrası yaşadıklarını otobiyografik bir şekilde anlatmış. Aralar da kadın yazarların doğum, çocuk, evlilik ve aşk konusunda yaşadıklarını ve düşüncelerini aktarmış. Sözü geçen kadın yazarların çoğunu tanımıyorum.

Bu romanı Aşk’tan önce okusam ne düşünürdüm acaba. Herhalde yine takdir ederdim ama bu kadar ciddiyetle okumazdım gibi geliyor bana.