Marduk12
Pozitif bilimlerin diğerine karşın yükselişi pozitif olanında şarlatanlarının çokolamayışıdır.Çünkü iddialar herkesin bildiği disiplinlerle kabul ve reddedilir.Ancak diğer bilimlerde böylesi şeyler yoktur ancak ben yine de diğer bilimleri de gözardı etmenin doğru olmadığını düşünüyorum.Lakin benim fikrim eskiden pozitif ve negatif bilimler grift bir halde idi ve daha çok negatif olarak ifade edilen diğer bilimlerin metotları genel bilimde üstündü.Bunu bazıları tipik materyalist mantığı addedebilir lakin ben bu sözlerimi negatif bilimlere büyük ilgi duyup kaynakları araştıran birisi olarak söylüyorum.
Bu bilimlerin de ciddi ve yöntemli bir şekilde sistematiğine oturtularak incelendiğinde bu bazılarının hayal dahi edemeyeceği geçmiş gerçeklikleri günyüzüne çıkacağına eminim.Bugün insanlar bu konulara itibar etmiyorlarsa bunun sebebi bu konularla ilgilenenlerin şarlatanlık derecesinde işlere vardırmaları ve işi gayrı ciddi yapmalarına rağmen konular eskiden gerçekleşmiş şeyler olduğu için güncel konular gibi incelenip kesin bir dille yalanlanamasıdır.
Geçmişte yaşamışları temelli ilkel kabul etmek ilkelliğin kendisidir.Zira bu kabul tamamen bir oldu bittidir.Çünkü biz hala daha geçmişin bazı insanüstü mevhumlarına açıklık getiremiyorsak o,onların geri olduğu anlamına gelmez bilakis,bizim idraksizliğimizin göstergesidir.Ama işi teknoloji çılgınlığına vurdurup bugünkü imkanlar o zaman var mıydı denilerek gidilecek olursak geçmişe bir sünger çekmiş oluruz.