Kalp, Nefs ve Ruh / Tekamül, Denge ve Uyumun Sufice Psikolojisi
Kalp, Nefs ve Ruh / Tekamül, Denge ve Uyumun Sufice Psikolojisi Ürüne Git
Selime Kutanis karakaş
Yıllar önce ilkin rafta görmüştüm.'Kalp, nefs, ruh', bu üç ayrı manayı bir arada görmek beni celbetmişti.İlkin alıp almamakta kararsızdım ama sonunda dayanamayıp almıştım.Şimdi düşünüyorum demek ki kitaplara verilen isimler ne kadar önemli imiş.Belki başka bir isim takılmış olsa idi dikkatimi çekmeyecekti.

Bu kitap benim tasavvuf ile yolculuğumda ilk basamakta yer almaktadır diyebilirim..Hala daha zaman zaman açıp karıştırırım.Anlatılan sade ama son derece derin hikayeler çok etkileyicidir, hedefi tam onikiden yakalar.

Öyle zannediyorum tasavvufi geleneğin çoğu zaman yazılı metinlere girmeyen şifahi mesajları ile bir nebze olsun tanışmak isteyen kimseler için mükemmel bir eser, helede psikolojiye merak varsa biçilmiş kaftan diyebiliriz..