baskıcı dediğiniz rejim 30 yıl devletin çökmesini engelledi. söz edildiği gibi taht ve ikdidar düşkünü olsaydı kendisini devirmek için gelen ihtilal ordusunu yenecek gücü vardı ama kardeş kardeşe kırdırmamk için inmiştir. hala o dönemde yapılan bir çok eğitim kurumu şuan ya devam etmekte yada temelleri atılmıştır.
Yanlış telaffuz etti sanırım Osmanlı'nın zor döneminde devletin başına geçti diyecekti yazacaktım sanırdım ama önyargının yargısıyla yazılmış olduğundan eminim
Çanakkale Deniz savaşlarında, Cennet Mekân 2. Abdülhamid Han'ın çok önceden yaptırmış olduğu tabyalar sayesinde savaş kazanıldı. İttihatçıların savaşın en kızışmış anında zor durumda kaldıklarında pişmanlık içinde koşarak Mazlum Padişahın kapısına geldikleri bilinen bir gerçek. Abdülhamid Han'a baskıcı ve zalim demeden önce sığ düşünceyi bırakmak lazım. Tarihi kişilikleri tarihçi olmayanlardan öğrenirseniz kafanızı gereksiz ve yanlış bilgilerle doldurmuş olursunuz.