Biz Osmanlı'ya Neden İsyan Ettik? / Arap Gözüyle Osmanlı
Biz Osmanlı'ya Neden İsyan Ettik? / Arap Gözüyle Osmanlı Ürüne Git
amegen
birinci dünya savaşından sonra emperyal güçler tarafından <[ türk eğitim müfredatımızda ve tarihi kitaplarımızda "arapların hain ve gerici oldukları', arapların tarihi kitap ve müfredatlarında ise "türklerin sömürgeci, inançsız ve batı uşaklığı yapan millet oldukları" ]> beyinlerimize tekdüze ve yalan bilgiler doldurulmuştur.
böyle bir uygulama türkler ile diğer müslüman ülkelerin tekrar bir araya gelerek güçlü bir osmanlı ruhunu meydana getirmemeleri için yapılmıştır.
"arap isyanı" diye öğretilen bu başkaldırı, aslında tüm arapların değil sadece şerif hüseyinin isyanıdır. yazarın kitapta belirttiği gibi bilge sultan ABDULHAMİT HAN ileri görüşlülügü sayesinde şerif hüseyin ve ailesinin isyan edeceğini bildiği için şerif hüseyin ve ailesini istanbulda tutuyordu. fakat yönetime darbe ile gelen ve hicbir deneyimi olmayan ittihatcılar ülkeyi çok kısa sürede ameliyat masasına çevirdiler.


kitap kral abdullah tarafından kaleme alındığı için yanlıdır. ittihatcılar tarafından araplara yapılan bazı muamelelerin ve zamanın şartları(milliyetçilik akımı ) şerif hüseyini isyan etmeye sevk ettiğini beyan eder yazar.