Özkan Aydın
Kitapkurdu
İhsan Oktay Anar’ ın yeni kahramanı ihsad said’ in yaşadıklarını konu alan ilginç ve bir okadar da okunması emek isteyen yeni romanı yedinci gün.

İhsan Oktay Anar’ ı eğer ilk defa okuyacaksınız uslubuna alışık olmadığınızdan biraz sıkılabilirsiniz, osmanlıca kelimeler sizi sıkabilir. Ama alıştığınız zaman çok büyük keyifle okuyabiliyorsunuz. Küçük bir sözlük bulundurmanızı önerir, okuyup geçmeyin derim. Kelimelirin anlamına baktığınızda daha bir severek ve anlayarak okumaya başlıyorusunuz. Kelime dağarcığınızın artacağına eminim.

Kitabın konusunun güzel olmasının yanında konu biraz ağır işliyor. Yazarımızın feslefe profösörü olmasından müteveli güzel akıl oyunlarıda mevcut. Açıkca itiraf etmek gerekirse kitabı ilk elime alıp okumaya başladığımda, otuz sayfa okuduktan sonra kitaptan koptuğumu fark edip tekrar başa almak zorunda kaldım. Dikkatli okunması gerek, eğer sıkılgan bir karakteriniz varsa ve okuduğunuz kitap kendini bana hemen versin istiyorsanız, bu kitap size göre değil. Ama kurgudan ince hesaplanmış bir hikayeden hoşlanıyorsınız tam size göre.