postacı32
Kitapkurdu
Maraş'ın Fransızlar tarafından işgali sırasında, bütün şehre bir hüzün çökmüştü. 30 Ekim 1919 Cuma günü sabah saatlerinde, hamamdan çıkan iki Türk hanımına saldıran Fransız askerlerini dükkanından gören Sütçü İmam, dayanamayarak tabancası ile onları öldürdü. Böylece, Maraş’ın kurtuluş destanı başladı.
Sütçü İmam'ın attığı kurşunlar, bir kurtuluş destanının öncüsü oldu. Olaydan sonra, Ahırdağı'na çıkan Sütçü İmam, Fransızlar'ın 12 Şubat 1920 sabahı Maraş'ı terk etmesiyle şehre döndü.

Günümüzde, Maraş'ın Uzunduk Çarşısı'nda bir abide üzerinde şu yazılar vardır: "31 Ekim 1919' da Sütçü İmam, Türk nâmusunu burada silâhıyla korudu.”

yetişen yeni nesillerimize anlatmamız gereken, isimleri malesef hiç haketmedikleri şekilde unutulmaya yüz tutmuş bir çok kahramanımız var..