meri_can
Kitapkurdu
kitabı sonunda bitirdim ve çok beğendim...çok da güzel dilimize tercüme edildiğini düşünüyorum..yazım hatalarına gelince bence okadarda önemsenecek bişey deil..kaliteyi hiçde bozmamış..
bunun dışında Raskolnikova kendimi çok yakın hissettim.sanki onunla yaşıyormuşum gibi bir his verdi bu kitap bana...onunla beraber üzüldüm onunla beraber sevindim diyecem ama bu çocuk bu kitapda hiç sevinmemiş o ayrı tabi:)
kişilik olarak da kendime yakın hissettim.ve zekasına da hayran kaldım doğrusu...hem acınacak hemde alkışlanacak bir tip.
özgürlüğü savunuşuna gelince ben bunu dinsiz olmasına veriyorum.bir insan kendini dini olarak bi şeye bağlı hissetmedimi hiç birşeye bağlı olamaz...onun görüşüne göre insanları toplu olarak katleden ve sonrada kahraman ilan edenlerle toplumda hiçbir işe yaramayan onun tabiriyle bitleri öldüren kişilerin durumlarının neden farklı olması gerektiği idi...hangisinin daha iyi yada kötü bir iş yaptığını bulmak istiyordu..gerçekten ilginç bir iç savaş...zevkle okudum,zamanın nasıl geçtiğini bile anlamadım...bizlerde kendi içimizde bir çok kez böyle iç savaşlar yapmıyor muyuz sanki...gerçekten de çok güzel bir kitaptı...Ellerine sağlık dostoyevski ve seni seviyorum Raskolnikov:)